Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Έξι φορολογικές ανατροπές για τους αγρότες

Έξι φορολογικές ανατροπές για τους αγρότες

Πρώτη καταχώρηση: 03/10/2015 - 16:21
Τελευταία δημοσίευση: 03/10/2015 16:21Οικονομία
Έξι φορολογικές ανατροπές για τους αγρότες
Η κυβέρνηση προωθεί έξι ανατροπές στον αγροτικό τομέα με νομοσχέδια που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το σχέδιο περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις για τους κατά αποκλειστικό επάγγελμα -και νέους- αγρότες, αυστηροποίηση του όρου ‘αγρότης’ με σημαντική αύξηση του εισοδήματος που θα προέρχεται από γεωργικές δραστηριότητες. Επιπλέον, ανασυγκρότηση του μηχανισμού καταβολής των επιδοτήσεων με σκοπό την παύση επιβολής προστίμων και καταλογισμών για τη χώρα που έχουν ήδη φτάσει τα 2 δισ. ευρώ και πρέπει να επιστρέψει, αλλά και «Κάρτα Αγρότη» για αναλήψεις έναντι και μέχρι του ποσού των επιδοτήσεων που δικαιούται.
Πιο συγκεκριμένα οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις θα επιφέρουν τις εξής αλλαγές:
- Φοροελαφρύνσεις για τους κατά αποκλειστικό επάγγελμα και νέους αγρότες, με αυστηροποίηση του όρου "αγρότης".
- Εισάγεται η "κάρτα αγρότη", με την οποία ο αγρότης θα μπορεί να κάνει αναλήψεις μέχρι του ποσού των κοινοτικών επενδύσεων που δικαιούται.
- Ανασυγκροτείται ο μηχανισμός διαχείρισης και καταβολής πληρωμών, ώστε να εισπράττουν οι αγρότες έγκαιρα τις κοινοτικές επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
- Δημιουργία φορέα αξιοποίησης της αγροτικής γης, για άμεση βελτίωση και χρήση, με στόχο χιλιάδες στρέμματα σχολάζουσας δημόσιας γης να δοθούν για αγροτική παραγωγή.
- Αυστηρή εφαρμογή των κανόνων της ΚΑΠ, βάσει των οποίων αποκλείονται από τις επιδοτήσεις φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
- Βιβλία εσόδων-εξόδων για όλους, με έσοδα άνω των 5.000 ευρώ και αναγνώριση περισσότερων δαπανών ως έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα.     
Διαβάστε επίσης:

Σταθάκης: Την άνοιξη η επιστροφή στην ανάπτυξη

Προκαταβολές φόρου 100% από όλους

Φορολογικός «Αρμαγεδδών» με 50 μέτρα σε μόλις 40 ημέρες


Δεν υπάρχουν σχόλια: