Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αυτό είναι το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Αυτό είναι το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ

Πρώτη καταχώρηση: 07/10/2015 - 10:07
Τελευταία δημοσίευση: 10:07Οικονομία
Αυτό είναι το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ
Έως τις 20 Οκτωβρίου αναμένεται η ανάρτηση στο Taxis των εκκαθαριστικώνΕΝΦΙΑ για το 2015. Οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε πέντε μηνιαίες δόσεις η πρώτη από τις οποίες έως το τέλος Οκτωβρίου.
Προς το παρόν μπορεί μόνο να δει κάποιος πως θα είναι το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ.
Με απόφαση της Κ. Σαββαϊδου ορίστηκε ο τύπος και το περιεχόμενο του εκκαθαριστικού ΈΝΦΙΑ για το 2015 και επομένων ετών ,όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στο εκκαθαριστικό εκτός από τα στοιχεία του φορολογούμενου αναγράφονται το σύνολο των δικαιωμάτων επί ακινήτων, το σύνολο του κύριου φόρου, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το σύνολο του συμπληρωματικού φόρου και βέβαια το ποσό καταβολής.
Ακολουθούν όπως και πέρυσι αναλυτικά στοιχεία κτισμάτων, οικοπέδων και γηπέδων, ενώ σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο φορολογούμενος αμφισβητεί το ύψος του φόρου έχει περιθώριο 30 ημέρων να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Διαφορών της ΓΓΔΕ.
Άσκηση προσφυγής κατά της πράξης υπολογισμού του φόρου απευθείας στα διοικητικά δικαστήρια είναι απαράδεκτη. Επίσης σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ δεν προβλέπεται έκπτωση.

Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: