Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Η πρώτη ελληνική ηλεκτρονική αγορά μεταφορών

Η πρώτη ελληνική ηλεκτρονική αγορά μεταφορών

Πρώτη καταχώρηση: 05/10/2015 - 10:59
Τελευταία δημοσίευση: 12:11Οικονομία
Η πρώτη ελληνική ηλεκτρονική αγορά μεταφορών
Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι την περίοδο που διανύουμε, μέσα σε ένα ασταθές οικονομικά και επιχειρηματικά περιβάλλον να δημιουργηθούν νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις με έξυπνες ιδέες, όραμα και προοπτική επιτυχίας.
Δύο νεαροί, ο Γιάννης Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Ανδριανόπουλος, τα κατάφεραν παρά τις αντιξοότητες και δημιούργησαν την Nestcargo. Είναι η πρώτηελληνική ηλεκτρονική αγορά μεταφορών, που βοηθά τις επιχειρήσεις να βρουν άμεσα και αποτελεσματικά τον κατάλληλο μεταφορικό συνεργάτη για αποστολή φορτίων μέσω ξηράς, θάλασσας και αέρα, στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.
H Nestcargo είναι μια αμιγώς ελληνική startup, που έρχεται να λύσει το πρόβλημα του υψηλού κόστους μεταφοράς φορτίων στις εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να διευκολύνει τη συνεργασία τους με τις μεταφορικές και διαμεταφορικές εταιρείες.
Οι δύο συνιδρυτές της Νestcargo αναφέρουν με ενθουσιασμό πως την πλατφόρμα χρησιμοποιούν πλέον πάνω από 800 εμπορικές και βιομηναχικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν εμπορευματικά φορτία, από μια μικρή κούτα έως ολόκληρα containers.
Στον ένα μόλις χρόνο λειτουργίας της πλατφόρμας και από τα δεδομένα της ηλεκτρονικής αγοράς, παρατηρήθηκε διαφορά της τάξεως του 67% στις προσφορές μεταφοράς από εταιρεία σε εταιρεία, αποδεικνύοντας τη δυναμικότητα του μεταφορικού κόστους στις διεθνείς μεταφορές.
Η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά φιλική προς το χρήστη και η διαδικασία είναι ιδιαιτέρως απλή.

-       Η εμπορική επιχείρηση καταχωρεί δωρεάν το φορτίο με τα χαρακτηριστικά του.

                                           Παράδειγμα καταχώρησης φορτίου

-       Ενημερώνονται αυτομάτως όλες οι πιστοποιημένες συνεργαζόμενες μεταφορικές επιχειρήσεις, οι οποίες ανάλογα με την διαθεσιμότητα και την πληρότητά τους κάνουν μια προσφορά.

Επιλογή μεταφορικής εταιρείας

-       Η εμπορική επιχείρηση επιλέγει προσφορά βάσει τιμής και βαθμού αξιολόγησης της μεταφορικής εταιρείας από προηγούμενες συνεργασίες εντός της πλατφόρμας.

-       Μετά το πέρας της μεταφοράς, η εμπορική επιχείρηση αξιολογεί τη μεταφορική για την ανάδειξη των πιο αξιόπιστων εταιρειών της αγοράς.

Η χρήση της πλατφόρμας από εμπορικές επιχειρήσεις είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν εδώ.

Στα άμεσα σχέδια της Nestcargo είναι επέκταση στις αγορές της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, ώστε να αυξηθεί η εισροή φορτίων μέσα στην ηλεκτρονική αγορά και από τις γείτονες χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες στο nestcargo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: