Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αναστολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ανακοινώνει ο πρωθυπουργός

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 09:55

Αναστολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ανακοινώνει ο πρωθυπουργός

Αναστολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ανακοινώνει ο πρωθυπουργός
Την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας.
Θα είναι το πρώτο βήμα της κυβέρνησης - η οποία αν και πρότεινε το μέτρο στους δανειστές - θα προχωρήσει στην αναστολή του, ελπίζοντας να βρει ισοδύναμα αμέσως μετά. Μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα έγιναν χθες πολύωρες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, που συνεδρίασε χθες Κυριακή, αναφέρεται ότι το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται με στόχο την πιο δίκαιη εφαρμογή του.
Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση, αποφασίσθηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.
Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα εκδόθηκε νέα ανακοίνωση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, στην οποία είχε απαλειφθεί η αναφορά στον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, με πήγες να αναφέρουν ότι το πρώτο κείμενο που στάλθηκε ήταν το προσχέδιο της απόφασης και όχι η ίδια η απόφαση.
Το βράδυ, κυβερνητικές πήγες ανέφεραν ότι τελικά μαζί με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς φαίνεται πως θα εξαιρεθούν και τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ενώ το 23% θα ισχύσει για ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχει αποφασισθεί ακόμη αν τελικά θα υπαχθούν στο μέτρο τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: