Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ - ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Συντάξεις: Πέντε έως 17 χρόνια περισσότερη δουλειά για τους δημοσίους υπαλλήλους

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ - ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Συντάξεις: Πέντε έως 17 χρόνια περισσότερη δουλειά για τους δημοσίους υπαλλήλους

Συντάξεις: Πέντε έως 17 χρόνια περισσότερη δουλειά για τους δημοσίους υπαλλήλους

Πέντε έως και 17 χρόνια αργότερα  θα συνταξιοδοτούνται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης έως τις 31/12/12, αλλά,  δεν είχαν συμπληρώσει την απαιτούμενη, ανά περίπτωση, ηλικία έως τις 18 Αυγούστου του 2015 (ημερομηνία "ορόσημο" για το "μπλόκο" στις πρόωρες, πριν από τα 62 και τα 67, τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο τομέα).
Με βάση, μάλιστα,  την κοινή υπουργική απόφαση των Γ. Κατρούγκαλου και Γ. Χουλιαράκη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, όσοι δεν συμπληρώνουν έως τις 31/12/2021 τα 35 ή 37 έτη, θα πρέπει να παραμείνουν στην εργασία για 40 έτη ενώ "κόβεται" το δικαίωμα συνταξιοδότησης συζύγων αναπήρων και δίνεται δικαίωμα συνταξιοδότησης μόνο στον ένα από τους γονείς αναπήρου τέκνου.
Σύμφωνα με παραδείγματα του δικηγόρου Διον. Ρίζου για την "Ημερησία",  τρίτεκνη ηλικίας 52 ετών σήμερα που μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί χωρίς όριο ηλικίας έως το 2010, θα μπορεί να βγει στη σύνταξη στα 61 ενώ άνδρας διορισμένος στο Δημόσιο πριν από το 1983 που σήμερα είναι 54 ετών και έχει 33 έτη,  με διαδοχική ασφάλιση, θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί όταν φτάσει στα 60, 6.
Γ. Γάτος
Ακολουθεί το ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση και τους ΠΙΝΑΚΕΣ με τα αυξανόμενα νέα όρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: