Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Δραγασάκης: Στόχος είναι η εγγυημένη σύνταξη έστω μέχρι 1000 ευρώ - ΒΙΝΤΕΟ

Δραγασάκης: Στόχος είναι η εγγυημένη σύνταξη έστω μέχρι 1000 ευρώ - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 15/10/2015 - 21:26
Τελευταία δημοσίευση: 07:48Οικονομία
Δραγασάκης: Στόχος είναι η εγγυημένη σύνταξη έστω μέχρι 1000 ευρώ - ΒΙΝΤΕΟ
«Το κύριο μέλημα για το ασφαλιστικό είναι να κάνουμε ένα σύστημα βιώσιμο με εγγυημένη τη σύνταξη, έστω μέχρι τα 1.000 ευρώ, με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, αλλά και που θα λαμβάνει τις τωρινές προϋποθέσεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί ώστε να μην υπάρξουν περικοπές σε αυτούς που ήδη έχουν ανάγκη και που κανονικά θα έπρεπε να βοηθηθούν.
Παράλληλα, ο κ . Δραγασάκης είπε ότι «δεν μπορώ να μιλήσω για πλούσιους συνταξιούχους» και επισήμανε ότι «όταν μιλάμε για πλούτο, μιλάμε για συσσωρευμένο πλούτο, όχι για το εισόδημα και τους μισθούς του καθενός».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, τόνισε ότι μέσα στο χρόνο πρέπει να ολοκληρωθεί και θα ολοκληρωθεί. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η θετική αξιολόγηση θα δώσουν την ώθηση για την ανάκαμψη, ώστε μέσα στο 2016 να επιτευχθεί ανάπτυξη, εκτίμησε εν συνεχεία.
«Τα κόκκινα δάνεια θα γίνουν πηγή ανάπτυξης» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης και αναφέρθηκε αναλυτικά στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Συγκεκριμένα, είπε ότι στις επιχειρήσεις που θα βάλουν κεφάλαια, θα γίνουν ρυθμίσεις. Αν δεν υπάρχουν ίδια κεφάλαια, υποστήριξε, θα αναζητηθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής καθώς «μας ενδιαφέρει η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί».
Ωστόσο όπως είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, μια από τις λύσεις που εξετάζονται είναι ορισμένα δάνεια που δεν θα τύχουν μιας εκ των παραπάνω λύσεων να μπουν σε ένα κοινό σχήμα των τραπεζών, μια εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού, και ίσως να πουληθούν.
Σχολιάζοντας τα capital controls, ο κ. Δραγασάκης, επισήμανε ότι όπως όλα δείχνουν η άρση θα γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, σε περίπτωση που υπάρχει επιτυχημένη αξιολόγησης.
Δείτε το βίντεο από το Mega

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: