Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ετοιμάζει την έναρξη του ΕΣΠΑ ο Χριστοδουλάκης

Ετοιμάζει την έναρξη του ΕΣΠΑ ο Χριστοδουλάκης

Πρώτη καταχώρηση: 02/09/2015 - 08:29
Τελευταία δημοσίευση: 09:59Οικονομία
Ετοιμάζει την έναρξη του ΕΣΠΑ ο Χριστοδουλάκης
Εντός της εβδομάδας θα ανακοινώσει την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτες 3 προδημοσιεύσεις προγραμμάτων για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
Ευρεία σύσκεψη με όλους τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομίας είχε ο υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος ζήτησε στη διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης να μην ανασταλούν οι υποχρεώσεις του υπουργείου.
Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στο θέμα της εκκίνησης των προγραμμάτων, αρμοδιότητας του υπουργείου, του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και στην πλήρη απορρόφηση των πόρων για τα έργα της προγραμματικής περιόδου 2007- 2013 που ολοκληρώνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου, εντός της εβδομάδας και θα ανακοινώσει την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθούν οι πρώτες 3 προδημοσιεύσεις προγραμμάτων για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τα τρία νέα προγράμματα για μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες αφορούν στην ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα.
Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: