Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τι αλλάζει στην πληρωμή τελών κυκλοφορίας

Τι αλλάζει στην πληρωμή τελών κυκλοφορίας

polyteli_aftokinita.jpg

Πολυτελή αυτοκίνηταΤο υπουργείο προσανατολίζεται στην επιβάρυνση νοικοκυριών που διαθέτουν δύο ή τρία οχήματα μεγάλου κυβισμού | MOTIONTEAM/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
Νέα κριτήρια στον υπολογισμό τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα αλλά με επιβάρυνση μόνο των νοικοκυριών που διαθέτουν φοροδοτική ικανότητα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχέδια που βρίσκονται υπό εξέταση περιλαμβάνουν τα εξής κριτήρια:
→ Συνολικός αριθμός ΙΧ ανά νοικοκυριό. Τα νοικοκυριά με δύο ενήλικες που έχουν τρίτο ή και τέταρτο ΙΧ θα επιβαρυνθούν σε σχέση με όσα καταβάλλουν σήμερα. Αντίστοιχα θα επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά με έναν φορολογούμενο και περισσότερα από ένα ΙΧ.
→ Άθροισμα κυβικών ΙΧ άνα νοικοκυριό. Το υπουργείο προσανατολίζεται να μην επιβαρύνεται όποιος έχει ένα οικογενειακό ΙΧ και ένα «χιλιάρι» για δεύτερο αλλά να πληρώνει περισσότερα το εύπορο νοικοκυριό που διαθέτει δύο ή τρία οχήματα μεγάλου κυβισμού.
→ Εμπορική αξία αυτοκινήτου. Αφορά οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά και σήμερα τα ύψος των τελών υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: