Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι λέει το υπουργείο Οικονομικών

Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι λέει το υπουργείο Οικονομικών

ypourgoi-oikonomikon.jpg

Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι λέει το υπ. ΟικονομικώνΤο υπουργείο αναφέρει ότι θα ανοίξει ουσιαστικός διάλογος με κοινωνικούς φορείς, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η ενίσχυση πολιτών και επιχειρήσεων | EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων, έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι θα αλλάξει το σύστημα φορολόγησης σύμφωνα με τις προβλέψεις της δανειακής συμφωνίας με τους εταίρους.
Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείο Οικονομικών, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης είχε μιλήσει για τους στόχους αυτής της φορολογικής μεταρρύθμισης, δηλαδή τη μείωση των ανισοτήτων και την καλύτερη κατανομή του δημοσιονομικού βάρους. Όπως επισήμανε η κυβέρνηση θα έχει τεχνική βοήθεια από τους εταίρους για την αναθεώρηση του φόρου εισοδήματος, την απάλειψη των εξαιρέσεων και τον επαναπροσδιορισμό των φορολογικών συντελεστών σε πιο προοδευτική κατεύθυνση.
«Καμία νέα επιβάρυνση»
Με ανακοίνωσή του σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι, παρά τις αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, «δεν υπάρχει περίπτωση να προστεθεί κανένας νέος φόρος, επιβάρυνση κ.λπ.», αλλά οι σχετικές διατάξεις «είναι σε θετική κατεύθυνση (π.χ. διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών σε ορισμένες περιπτώσεις, μείωση επιτοκίων σε ορισμένες ρυθμίσεις χρεών κλπ.) και δεν ανταποκρίνονται στην προπαγάνδα της καταστροφολογίας και του μηδενισμού που επενδύουν (προεκλογικά αλλά και τώρα) ορισμένοι».
Το υπουργείο αναφέρεται στις δράσεις που θα γίνουν στον τομέα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, και οι οποίες, «μαζί με άλλες που είναι στο στάδιο της επεξεργασίας, θα δώσουν πολύτιμα έσοδα στο Δημόσιο».
Επίσης τονίζει ότι παράλληλα με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και των δεσμεύσεων της συμφωνίας, θα ανοίξει ουσιαστικός διάλογος με κοινωνικούς φορείς, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η ενίσχυση πολιτών και επιχειρήσεων. «Οι μεταρρυθμίσεις αυτές στον τομέα της φορολογίας, θα αλλάξουν ριζικά την υφιστάμενη κατάσταση στη φορολογία του εισοδήματος, στον ΕΝΦΙΑ και σε πολλούς άλλους τομείς», τονίζει.
Τέλος, υπόσχεται πως το υπουργείο Οικονομικών «θα κινηθεί με ρεαλισμό και ευαισθησία, στα προβλήματα που δημιουργεί το υπάρχον φορολογικό σύστημα και με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: