Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μπαράζ φορο-ελέγχων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μπαράζ φορο-ελέγχων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: 25/09/2015 - 12:46
Τελευταία δημοσίευση: 12:46Οικονομία
Μπαράζ φορο-ελέγχων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Συνεχίζονται οι συντονισμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), καθώς και κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν, αντίστοιχα, ελέγχους σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο των ελέγχων, διαπιστώθηκαν φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις σε τέσσερις (4) περιπτώσεις και συγκεκριμένα:
* Σε δύο ίντερνετ-καφέ και ένα καφέ-εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε  η μη έκδοση, συνολικά, δέκα (10) αποδείξεων και η μη αναγραφή ενός εργαζομένου στον πίνακα προσωπικού.
* Σε εκδοτική επιχείρηση στην Αθήνα διαπιστώθηκε ότι τέσσερις (4) εργαζόμενοι ήταν ανασφάλιστοι. Από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.) θα επιβληθεί πρόστιμο περίπου δέκα χιλιάδων πεντακοσίων (10.500) ευρώ ανά ανασφάλιστο εργαζόμενο.
Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Ι.Κ.Α., Δ.Ο.Υ., Σ.Ε.Π.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Δείτε επίσης
εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: