Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

«ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ» Νέα επίθεση Βαρουφάκη σε Τσίπρα: Ο φίλος μου παραδόθηκε και συνεχίζει την κρίση (βίντεο)

«ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ»

Νέα επίθεση Βαρουφάκη σε Τσίπρα: Ο φίλος μου παραδόθηκε και συνεχίζει την κρίση (βίντεο)

Νέα επίθεση Βαρουφάκη σε Τσίπρα: Ο φίλος μου παραδόθηκε και συνεχίζει την κρίση (βίντεο)

Ότι ευθύνεται για την συνέχιση της κρίσης κατηγορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης τον Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη του στην οποία τονίζει χαρακτηριστικά: «Παραδόθηκε σε μια παράλογη λογική, παραδόθηκε και έτσι συνεχίζεται η κρίση, κάτι στο οποίο αντιστάθηκα για πέντε χρόνια».
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, ο  πρώην υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως δεν είναι «πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς δεν μπορεί «να υποστηρίξει τις θέσεις του» και συμπληρώνει: «Παραδόθηκε σε μια παράλογη λογική, παραδόθηκε και έτσι συνεχίζεται η κρίση, κάτι στο οποίο αντιστάθηκα για πέντε χρόνια».
«Το να ακούω τον φίλο μου και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα να παραδέχεται αυτό το τρομερό πακέτο μέτρων και να λέει ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε λίγο καλύτερα από τους άλλους, με κάνει να θέλω να αποτραβηχτώ και να πω ότι αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να διαβώ μαζί του», λέει ο Βαρουφάκης στο RT.
Στην ίδια συνέντευξη ο επί έξι μήνες σχεδόν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, που ηγήθηκε της διαπραγμάτευσης για εξίσου μεγάλο διάστημα, δηλώνει πως δεν μετανιώνει για τον τρόπο που προσέγγισε την τρόικα. «Αν ο Θεός και οι άγγελοι του έρχονταν και έφτιαχναν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, η τρόικα θα το απέρριπτε στην πλειοψηφία του, γιατί ενδιαφερόταν μόνο στο να μας ταπεινώσει, ώστε να δείξει στην Ισπανία και την Ιρλανδία ότι αν ψήφιζαν κάτι που δεν θα άρεσε στην τρόικα, τότε θα τους συντρίψει», λέει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: