Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ευκαιρία για την Ελλάδα το "νέο πρόγραμμα" λέει η Μέρκελ

Ευκαιρία για την Ελλάδα το "νέο πρόγραμμα" λέει η Μέρκελ

Πρώτη καταχώρηση: 09/09/2015 - 12:43
Τελευταία δημοσίευση: 12:43Οικονομία
Ευκαιρία για την Ελλάδα το νέο πρόγραμμα λέει η Μέρκελ
Φτιάξαμε ένα περιεκτικό πρόγραμμα που δίνει στην Ελλάδα ευκαιρίες και εργαζόμαστε να ξεπεράσουμε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στην Ευρωζώνη είναι καλύτερη από ό,τι πριν από έναν χρόνο.
 «Εργαζόμαστε επίμονα για να ξεπεράσουμε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Αυτό το καλοκαίρι δημιουργήσαμε ένα περιεκτικό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει στην Ελλάδα μία ευκαιρία- στην κλασική προσέγγιση "αλληλεγγύη έναντι ίδιας ευθύνης"- να φτάσει και πάλι σε οικονομική ανάπτυξη και περισσότερη απασχόληση», ανέφερε η κ. Μέρκελ μιλώντας, νωρίτερα σήμερα, στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2016 αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 Η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι αν κοιτάξουμε προς το σύνολο της Ευρωζώνης, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει οικονομική ανάκαμψη. «Η οικονομική κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι πριν από έναν χρόνο, και ιδιαίτερα, χώρες δυνατές στις μεταρρυθμίσεις, όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία, αναπτύσσονται πάνω από τον μέσο όρο. Η Ισπανία αναπτύσσεται τώρα όσο γρήγορα αναπτυσσόταν πριν από την κρίση και μπορούμε να πούμε ότι η μεταρρυθμιστική πορεία άξιζε τον κόπο», τόνισε.
 Σε ό,τι αφορά ειδικά το χρέος στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι «το λεγόμενο ποσοστό χρέους το 2015 θα μειωθεί για πρώτη φορά- στην Ευρωζώνη στο 94% του ΑΕΠ και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο 88%», για να προσθέσει, αναφερόμενη στην Ελλάδα: «Αν είμαστε ειλικρινείς, και η Γερμανία έχει εδώ ακόμη δρόμο, αν δούμε τους όρους του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης. Χώρες όπως η Πολωνία, αλλά και η Σουηδία και η Δανία, έχουν σημαντικά λιγότερα χρέη σε σχέση με το ΑΕΠ τους από ό,τι εμείς. Άρα πρέπει κι εμείς να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».
Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: