Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Κατρούγκαλος: Μπορούμε να εγγυηθούμε για τις κατώτατες και τις μεσαίες συντάξεις

Κατρούγκαλος: Μπορούμε να εγγυηθούμε για τις κατώτατες και τις μεσαίες συντάξεις

Πρώτη καταχώρηση: 24/09/2015 - 12:16
Τελευταία δημοσίευση: 12:22Πολιτική
Κατρούγκαλος: Μπορούμε να εγγυηθούμε για τις κατώτατες και τις μεσαίες συντάξεις
«Εμείς επιδιώκουμε να μην μειωθεί καμία σύνταξη» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, και πρόσθεσε:
«Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα μειωθούν οι κατώτατες και οι μεσαίες συντάξεις, οπωσδήποτε. Από εκεί και μετά, ανάλογα με τις προτάσεις που θα διαμορφωθούν, ανάλογα με τον τρόπο που θα διαμορφώνεται η εισπραξιμότητα του συστήματος και η συνολική πορεία της οικονομίας, θα δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι τελικές καταστάσεις» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι «κάνουμε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ακριβώς για να μην έρθουν οι μειώσεις στις συντάξεις που προβλέπουν τα μνημόνια».
Ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε λέγοντας: «Εάν χρειαστεί ψαλίδισμα, αυτό θα γίνει μόνο στις μεγάλες συντάξεις» και διευκρίνισε ότι «εγώ θεωρώ μικρές συντάξεις τις κάτω των 1.000 ευρώ και μεσαίες συντάξεις αυτές που είναι ανάμεσα στα 1.000 και στα 1.500 ευρώ».
Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «το ασφαλιστικό ήταν κάτι που έπρεπε να είχαμε κάνει από χρόνια, γιατί ούτε πριν από το 2010 είχαμε ένα τίμιο, δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα».
Αναφερόμενος στην παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου, ο κ. Κατρούγκαλος, επεσήμανε:
«Εγώ ομολογώ -που δεν είχα παρακολουθήσει αυτά που φαίνεται να δείχνουν πράγματι ένα σημαντικό πρόβλημα- τον θεωρούσα τον συγκεκριμένο βουλευτή ικανότατο στα οικονομικά, γιατί έβλεπα τις δημόσιες τοποθετήσεις του σε αυτά τα ζητήματα. Δεν είχα επίγνωση γιατί δεν παρακολουθώ τόσο, εκ του σύνεγγυς τα social media… Άρα ομολογώ ότι υπήρξε ένα ζήτημα, αλλά αυτό είναι να αναμένεται όταν έχουμε συνεργασία δύο κομμάτων που έχουν διαφορετική φυσιογνωμία. Θα ήθελα να επισημάνω την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού επ’ αυτού…»
Ακούστε το ηχητικό:
http://www.enikos.gr/politics/341914,Katroygkalos-Mporoyme-na-eggyh8oyme-gia-tis-katwtates-kai-tis-mesaies-syntaxeis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: