Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Αλεξιάδης: Φορολογικά αντικίνητρα για τα περιουσιακά στοιχεία του εξωτερικού

Αλεξιάδης: Φορολογικά αντικίνητρα για τα περιουσιακά στοιχεία του εξωτερικού


Φορολογικά αντικίνητρα για αγορά περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό ή την διατήρηση κεφαλαίων σε τράπεζες εκτός Ελλάδας, σχεδιάζει να θεσπίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε σχέδιο επιβολής ενός διευρυμένου φόρου περιουσίας σε ακίνητα, καταθέσεις και επενδύσεις στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της διαδικασίας αντικατάστασης του ΕΝΦΙΑ με τον νέο φόρο περιουσίας, από το 2016 και μετά.

O κος Αλεξιάδης χαρακτηριστικά λέει ότι επενδύσεις και χρήματα που έχουν Έλληνες στο εξωτερικό πρέπει να συνεισφέρουν στα φορολογικά βάρη στην Ελλάδα, κάτι που δεν γίνεται σήμερα. Η μόνη συνεισφορά τους είναι αν υπάρχει ένα έσοδο από τα ομόλογα που έχει κάποιος ή τις επενδύσεις στο εξωτερικό να επιβάλλεται μία μικρή φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα που είναι ασήμαντη. Σε αυτό το σημείο, λέει ο αναπληρωτής υπουργός, πρέπει να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα δοθούν και αντικίνητρα για τη διακράτηση χρημάτων στο εξωτερικό, ώστε αυτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: