Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Τρόποι για να πληρώσετε με δόσεις τον φόρο του εκκαθαριστικού

Τρόποι για να πληρώσετε με δόσεις τον φόρο του εκκαθαριστικού
Δύο εναλλακτικές δυνατότητες εξόφλησης των φόρων του εκκαθαριστικού σημειώματος της φετινής δήλωσης εισοδήματος
04 Σεπ 2015 - 08:57
Picture 0 for Τρόποι για να πληρώσετε με δόσεις τον φόρο του εκκαθαριστικού
Δύο εναλλακτικές δυνατότητες εξόφλησης των φόρων του εκκαθαριστικού σημειώματος της φετινής δήλωσης εισοδήματος έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις παρέχονται φέτος στους φορολογούμενους από το υπουργείο Οικονομικών.

Η πρώτη δυνατότητα δίδεται μέσω της «πάγιας ρύθμισης» του νόμου 4152/2013. Η ρύθμιση αυτή προβλέπει διακανονισμό της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων δόσεων φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος και φόρου πολυτελούς διαβίωσης έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις. Προϋποθέτει δε την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 στην οποία ο αιτών τη ρύθμιση οφειλέτης θα πρέπει να αναφέρει αναλυτικά στοιχεία για την εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση από τα οποία θα πρέπει να προκύπτει αφενός η αδυναμία του να εξοφλήσει τους φόρους του εκκαθαριστικού σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των τριών διμηνιαίων δόσεων που προβλέπει η σχετική νομοθεσία αφετέρου η δυνατότητά του να διαθέτει από το μηνιαίο εισόδημά του ένα ποσό για την αποπληρωμή της κάθε μηνιαίας δόσης της ρύθμισης.

H δεύτερη δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης των φόρων του φετινού εκκαθαριστικού της φορολογικής δήλωσης έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις παρέχεται μέσω της «πάγιας ρύθμισης» που προβλέπει το άρθρο 43 του νόμου Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, δηλαδή του νόμου 4174/2013. Η «πάγια ρύθμιση» του ν. 4174/2013 έχει σχεδόν τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με την ρύθμιση του ν. 4152/2013.

sknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: