Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ Τα νεογέννητα θα παίρνουν ΑΦΜ από το... μαιευτήριο

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Τα νεογέννητα θα παίρνουν ΑΦΜ από το... μαιευτήριο

Τα νεογέννητα θα παίρνουν ΑΦΜ από το... μαιευτήριο

Με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο τα παιδιά που θα γεννηθούν από την 1η 1ου 2016 θα λαμβάνουν και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή» επικαλούμενη ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Τον σχεδιασμό αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στο Mega και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι εξετάζεται να λαμβάνουν ΑΦΜ και τα παιδιά που γεννιούνται με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο.
Ο ΕΝΦΙΑ
«Ο ΕΝΦΙΑ για το 2015 δυστυχώς θα είναι περίπου όπως ήταν για το 2014. Δεν μπορέσαμε μέσα από τη διαπραγμάτευση να πάμε σε ένα πιο δίκαιο και αναλογικό ΕΝΦΙΑ. Βεβαίως έχουν ξεκινήσει από τώρα οι σχεδιασμοί για το 2016, ο ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο από άποψη εσόδων, θα είναι όμως στο εσωτερικό του φόρου με άλλο περιεχόμενο πιο δίκαιος και πιο αναλογικός» είπε επίσης στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι υπάρχει δέσμευση για συγκεκριμένη ολοκλήρωσή του περιουσιολογίου εντός του 2015 και  του κτηματολογίου μέσα στο 2016.
Ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι θα χρησιμοποιηθεί το πλαστικό χρήμα στον έπακρο βαθμό τόσο για να σταματήσει η αστειότητα, όπως είπε, με τις αποδείξεις, που ο κόσμος μαζεύει χαρτάκια, όσο και για την πάταξη της φοροδιαφυγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: