Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος για συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου

Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος για συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου

Πρώτη καταχώρηση: 04/08/2015 - 17:52
Τελευταία δημοσίευση: 17:52Οικονομία
Αισιόδοξος ο Τσακαλώτος για συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου
Ολοκληρώθηκε η πρώτη ενότητα των διαπραγματεύσεων των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, η οποία αφορούσε στη δημιουργία του νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, υπάρχουν τα περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας εντός του χρονοδιαγράμματος, έως τις 20 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, στις έως τώρα συζητήσεις, δεν έχει τεθεί από καμία πλευρά το ενδεχόμενο να μην επαρκεί ο χρόνος για να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες έως τις 20 Αυγούστου. Ως εκ τούτου, προσέθεσε, δεν έχει μπει στο τραπέζι ενδεχόμενο για νέο «δάνειο-γέφυρα».
Σχετικά με το νέο Ταμείο, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «υπήρξε κάποια απόκλιση απόψεων, καταθέσαμε τις προτάσεις μας, τις οποίες θα εξετάσουν και θα επανέλθουν, αλλά δεν μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι αποκλίσεις αυτές δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Δεν βλέπω να υπάρχει τελικά κόλλημα».
Οι αποκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών αφορούν στη νομική υπόσταση του Ταμείου και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η μετάβαση σε αυτό από το ΤΑΙΠΕΔ.
Οι διαπραγματεύσεις των δύο υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών, στις οποίες συμμετέχει ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης, συνεχίζονται, με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: