Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Δεν λαμβάνονται υπόψη οι προσαυξήσεις που εμφανίζονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του taxis κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας

Δεν λαμβάνονται υπόψη οι προσαυξήσεις που εμφανίζονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του taxis κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας 


Σύμφωνα με την απόφαση ΠΟΛ.1136/2015 ισχύουν τα εξής: "Παρατείνονται μέχρι και την τρίτη εργάσιμη ημέρα από την λήξη της από 28 Ιουνίου 2015 τραπεζικής αργίας οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών. Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση".

Ωστόσο, οι εφαρμογές του taxis στις οφειλές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες αυτή την περίοδο συνεχίζουν να εμφανίζουν τις προσαυξήσεις που προβλέπονται από τον ΚΦΔ (0,73% ανά μήνα καθυστέρησης) λόγω μη δυνατότητας τροποποίησης και εναρμόνισης όλων των εφαρμογών, σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση.

Η διευθύντρια ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κα Σοφία Σεχπερίδου τόνισε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι, οι πολίτες δεν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους τις προσαυξήσεις που εμφανίζονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση και θα πρέπει να πληρώνουν μόνο το κεφάλαιο της βεβαιωμένης οφειλής.

Τονίζεται επίσης ότι, ο μη καταλογισμός προσαυξήσεων αφορά στην συγκεκριμένη περίοδο (από 28 Ιουνίου 2015 έως και την λήξη της τραπεζικής αργίας) και όχι τυχόν προηγούμενες περιόδους. Συνεπώς, εάν υπάρχουν ήδη ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες οφειλές π.χ. από Μάρτιο ή Απρίλιο, οι προσαυξήσεις θα υπολογίζονται κανονικά από την ημερομηνία που η οφειλή κατέστη ληξιπρόθεσμη μέχρι και την 28η Ιουνίου 2015.


Δείτε το σχετικό video


http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: