Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Βελτίωση της διαδικασίας υπαγωγής εμπορευμάτων στο καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 1 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΕΠΑΝΕΞΑΓΩΓΗ

Στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την διευκόλυνση των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον διεθνές εμπόριο, εξέδωσε απόφαση με την οποία βελτιώνεται η υφιστάμενη διαδικασία υπαγωγής εμπορευμάτων στο τελωνειακό οικονομικό καθεστώς «τελειοποίησης προς επανεξαγωγή», με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής εμπορευμάτων, στα οποία πρόκειται να γίνουν εργασίες εντός της χώρας μας, με αναστολή καταβολής των επιβαρύνσεων, υπό την προϋπόθεση επανεξαγωγής τους.

Η κατάθεση της διασάφησης για την υπαγωγή των εμπορευμάτων στο οικονομικό τελωνειακό καθεστώς, αποτελεί αίτηση υπαγωγής των εμπορευμάτων στο καθεστώς αυτό, χωρίς να απαιτείται άδεια από την αρμόδια Τελωνειακή Περιφέρεια, ενώ η αποδοχή της διασάφησης αποτελεί ταυτόχρονα και έγκριση υπαγωγής στο οικονομικό καθεστώς.

Η προθεσμία επανεξαγωγής των εμπορευμάτων που βρίσκονται σε αναστολή των επιβαρύνσεων ορίζεται σε έξι μήνες, με δυνατότητα παράτασης για ένα επιπλέον χρονικό διάστημα, όχι μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Για τη διασφάλιση της είσπραξης των επιβαρύνσεων μαζί με τη διασάφηση κατατίθεται εγγύηση χρηματική, τραπεζική ή αξιόχρεη προσωπική τρίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: