Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Αριθ. πρωτ.: 2/47604/0004/15.7.2015 Ορισμός μελών Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και ρύθμιση σχετικών με τη λειτουργία της θεμάτων

Αριθ. πρωτ.: 2/47604/0004/15.7.2015 
Ορισμός μελών Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και ρύθμιση σχετικών με τη λειτουργία της θεμάτων 

Αθήνα,15 Ιουλίου 2015 
Αριθ. πρωτ.: 2/47604/0004 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 
Τμήμα Ε'

Ταχ. Δ/νση: Πανεπιστημίου 37 
Τ.Κ.101 65, Αθήνα
Πληροφορίες:  Μ. Ματζοράκη
Τηλέφωνο: 210-33.38.283
fax: 210-33.38.202
e-mail: m.matzoraki@glk.gr
 
ΘΕΜΑ: «Ορισμός μελών Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και ρύθμιση σχετικών με τη λειτουργία της θεμάτων».

Α Π Ο Φ Α Σ Η 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη: 

1. Τις διατάξεις:

α) της παρ. 4 του άρθρου πρώτου της από 14ης Ιουλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Συμπλήρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 28ης Ιουνίου 2015 «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (Α' 65), όπως τροποποιήθηκε με την από 30 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α'66) και ισχύει, αναφορικά με την παράταση διάρκειας τραπεζικής αργίας, ρύθμιση θεμάτων συναλλαγών κατά τη διάρκεια αυτής, περιοριστικών μέτρων, αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής εγγυοδοσιών και πάσης φύσεως παραβόλων καθώς και παράτασης της λύσης και εκκαθάρισης του ΟΔΙΕ» (Α' 79). 

β) του άρθρου πρώτου της από 28ης Ιουνίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (Α' 65), όπως ισχύει.

γ) του π.δ. 111/2014 «Οργανισμός Υπουργείου Οικονομικών» (Α' 178),

όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

δ) του άρθρου 13 του ν.2690/1999 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» (Α' 45). ε) του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α' 98).

2. Το από 15.7.2015 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

3. Το από 15.7.2015 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Γραφείο του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

4. Το αριθ. 1030/15.7.2015 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

5. Την αριθ. 15/15.7.2015 απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

6. Την αριθ. 2/43683/0004/29.6.2015 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με θέμα: «Ορισμός μελών Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και ρύθμιση σχετικών με τη λειτουργία της θεμάτων» (ΑΔΑ: ΨΣΡ8Η-ΒΛ1).

7. Την ανάγκη έγκρισης συγκεκριμένων συναλλαγών που κρίνονται αναγκαίες κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας.

8. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Α. Ορίζουμε τα μέλη της συσταθείσας με την παρ.4 του άρθρου πρώτου της από 14ης Ιουλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, ως εξής:

1. Νικόλαο Φράγκο του Ευστρατίου, Γενικό Γραμματέα της Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, ως Πρόεδρο, με αναπληρωτή του το Γεώργιο Μανωλά του Αντωνίου, με βαθμό Β', του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής της ίδιας Γενικής Γραμματείας.

2. Σταυρούλα Μηλιάκου του Γεωργίου, με βαθμό Α', του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών, με αναπληρωτή της το Βασίλειο Κατριβέση του Κωνσταντίνου, με βαθμό Α', του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Δημοσίου Λογιστικού της ίδιας Γενικής Γραμματείας.

3. Σωτήριο Μασγανά του Γεωργίου, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανωνύμων Εταιρειών της Γενικής Διεύθυνσης Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με αναπληρωτή του το Μιχαήλ Μυτηλινάκη του Γεωργίου, συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του ίδιου Υπουργείου

4. Γεώργιο Πάσχα του Ιωάννη, Διευθυντή της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, με αναπληρωτή του το Βασίλειο Σπηλιωτόπουλο του Γεωργίου, Προϊστάμενο Τμήματος της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

5. Βασίλειο Παναγιωτίδη του Γεωργίου, Διευθυντή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με αναπληρώτριά του την Εύη Πασσά, του Κωνσταντίνου Διευθύντρια ΕΤΕ.

6. Ξενοφών Αυλωνίτη του Δημητρίου, Β' Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αναπληρώτριά του τη Γερασιμίνα Φίλιππα του Γεωργίου, Γενική Διευθύντρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ο Γραμματέας της Επιτροπής με τον αναπληρωτή του ορίζεται από τον Πρόεδρο.

Πέραν των ανωτέρω μελών, ο Πρόεδρος μπορεί να καλεί στις συνεδριάσεις της Επιτροπής και εκπροσώπους άλλων υπηρεσιών και φορέων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Β. Έργο της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών είναι η έγκριση συγκεκριμένων συναλλαγών που δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες της παραγράφου 2 του άρθρου πρώτου της από 28ης Ιουνίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 65), όπως ισχύει, ή σε εκείνες που εξαιρούνται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών του τελευταίου εδαφίου της ίδιας παραγράφου. Κατά προτεραιότητα εξετάζονται οι συναλλαγές, οι οποίες είναι αναγκαίες για τη διαφύλαξη δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, συναλλαγών για την πληρωμή ιατρικών εξόδων ή εισαγωγών φαρμακευτικών ειδών, τροφίμων, πρώτων υλών και καυσίμων.

Η υποβολή των αιτημάτων για την έγκριση των ανωτέρω συναλλαγών πραγματοποιείται μέσω της Τράπεζας του αιτούντος. Οι Τράπεζες υποβάλλουν στην Επιτροπή τα αιτήματα συνοδευόμενα από σχετική εισήγησή τους. Τα πρωτότυπα αιτήματα και τα τυχόν σχετικά δικαιολογητικά τηρούνται στις οικείες Τράπεζες με ευθύνη τους.
Με απόφαση της Επιτροπής μπορεί να συστήνεται ανά πιστωτικό ίδρυμα υποεπιτροπή για την έγκριση μέρους ή όλου των ανωτέρω συναλλαγών.

Γ. Το έργο της Επιτροπής υποστηρίζεται από Ομάδα Υποστήριξης, τα μέλη της οποίας ορίζονται με απόφαση της Επιτροπής.

Δ. Το ηλεκτρονικό και φυσικό αρχείο της συσταθείσας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών μεταφέρεται στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που συστάθηκε στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών. Τα εκκρεμή αιτήματα έγκρισης συναλλαγών που είχαν υποβληθεί ενώπιον της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εξετάζονται κατά προτεραιότητα από τη συσταθείσα στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής Επιτροπή.

Ε. Η θητεία της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών ορίζεται μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της.
Με την παρούσα η αριθ. 2/43683/0004/29.6.2015 απόφαση παύει να ισχύει. 


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: