Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Βαλαβάνη: Να προστατευθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων

Βαλαβάνη: Να προστατευθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων

Πρώτη καταχώρηση: 20/07/2015 - 13:11
Τελευταία δημοσίευση: 13:25Οικονομία
Βαλαβάνη: Να προστατευθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων
Έκκληση να προστατευθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων απηύθυνε η Νάντια Βαλαβάνη κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο εκτίμησε ότι  δεν μπορεί να υπάρξει ένα δικαιότερο φορολογικό χωρίς βαθιές και ριζικές αλλαγές.
 «Ευχαριστώ τον κ. Τσακαλώτο και καλωσορίζω τον Τρύφωνα Αλεξιάδου και του εύχομαι καλή τύχη σε μια δύσκολη εποχή. Δεν ζηλεύω τον Ευκλείδη και τον Τρύφωνα. Επανέρχεται στα φυσιολογικά του το υπουργείο, καθώς λόγω των διαπραγματεύσεων έλειπε συνεχώς ο προηγούμενος ΥΠΟΙΚ», ανάφερε η Νάντια Βαλαβάνη.
«Απευθύνω έκκληση να προστατευθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων, να μην τιναχθεί στον αέρα. Δυστυχώς τα επιπρόσθετα βάρη που επιβάλλονται δημιουργούν τέτοιο τοπίο που η όποια αναδιανομή δεν θα μπορέσει να αναιρέσει αδικία» συμπλήρωσε.
Παράλληλα η κυρία Βαλαβάνη σχολίασε και την επιστροφή της τρόικας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μια δεύτερη πολυτέλεια που είχαμε ήταν αυτούς τους έξι μήνες να ζήσουμε χωρίς τρόικα,  δυστυχώς Τρύφωνα εσύ δεν θα το έχεις απ' ό,τι διαβάζω και στις εφημερίδες, εσύ θα τους υποδεχτείς σύντομα».
«Κάναμε κάποια πράγματα και διευκολύνσεις όμως τα βασικά προβλήματα –φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ΕΝΦΙΑ- παρέμειναν και υφίστανται και σήμερα, σημείωσε.
Η πρώην υπουργός υπερασπίστηκε τη ρύθμιση των 100 δόσεων, υπογραμμίζοντας ότι πρόσφερε:
- Ελάφρυνση για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους
- Οικονομική αναζωογόνηση σε εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Σοβαρά δημόσια έσοδα. 880.000 άνθρωποι και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις μπήκαν στη ρύθμιση και ρυθμίστηκε 6,2 δισ. χρέους, εισπράχτηκαν 800 εκατ. και αν συνεχιστεί κανονικά η ρύθμιση και μέχρι το τέλος, θα εισπραχθούν 1,2 δισ.
Αναφερόμενη στον Γιάνη Βαρουφάκη είπε: «Δεν αξίζει ο Βαρουφάκης αυτό που του επιφύλαξαν, ούτε εγώ αξίζω αυτό που γίνεται».
Διαβάστε επίσης:
Πολιτικοί: ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: