Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Reuters: Χωρίς νέες προτάσεις το Eurogroup θα συζητήσει μία ελληνική χρεοκοπία

Reuters: Χωρίς νέες προτάσεις το Eurogroup θα συζητήσει μία ελληνική χρεοκοπία

Πρώτη καταχώρηση: 19/06/2015 - 21:06
Τελευταία δημοσίευση: 19/06/2015 21:19Οικονομία
Reuters: Χωρίς νέες προτάσεις το Eurogroup θα συζητήσει μία ελληνική χρεοκοπία
Κλιμακώνεται η πίεση στην Ελλάδα να υποβάλει νέες συμβιβαστικές προτάσεις στην κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας με τους θεσμούς.
Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν στο Reuters ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα συζητήσει μέτρα για τη διαχείριση μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας, αν η Αθήνα δεν παρουσιάσει νέες προτάσεις.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν τη Δευτέρα, στις 16:00 ώρα Ελλάδος, για να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης που θα ακολουθήσει στη συνέχεια (στις 20.00 ώρα Ελλάδος).


Διαβάστε επίσης:

Reuters: Χωρίς νέες προτάσεις, το Eurogroup
θα συζητήσει μία ελληνική χρεοκοπία

Πρώτη καταχώρηση: 19/06/2015 - 19:17
Τελευταία δημοσίευση: 19/06/2015 19:17Οικονομία
Reuters: Χωρίς νέες προτάσεις, το Eurogroupθα συζητήσει μία ελληνική χρεοκοπία
Κλιμακώνεται η πίεση στην Ελλάδα να υποβάλει νέες συμβιβαστικές προτάσεις στην κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας με τους θεσμούς.
Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν στο Reuters ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα συζητήσει μέτρα για τη διαχείριση μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας, αν η Αθήνα δεν παρουσιάσει νέες προτάσεις.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν τη Δευτέρα, στις 16:00 ώρα Ελλάδος, για να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης που θα ακολουθήσει στη συνέχεια (στις 20.00 ώρα Ελλάδος).
Για να δεχτεί το Eurogroup έναν συμβιβασμό, η Ελλάδα πρέπει πρώτα να υποβάλει νέες προτάσεις για τα επίμαχα ζητήματα όπως η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και η διεύρυνση της βάσης για το ΦΠΑ, σημείωσαν οι αξιωματούχοι.
"Εάν δεν υπάρξουν νέες προτάσεις από την Ελλάδα προς συζήτηση, οι υπουργοί αναμένεται αντ'αυτού να συζητήσουν το πώς θα διαχειριστούν την χρεοκοπία της Ελλάδας" ανέφερε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.
Δύο άλλοι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις συνομιλίες επιβεβαίωσαν ότι αυτή είναι όντως η επιλογή που θα αντιμετωπίσουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι ηγέτες των κρατών της Ευρωζώνης την Δευτέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: