Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Politico: Χάσμα χωρίζει Ελλάδα - δανειστές

Politico: Χάσμα χωρίζει Ελλάδα - δανειστές

Πρώτη καταχώρηση: 04/06/2015 - 11:05
Τελευταία δημοσίευση: 11:42Οικονομία
Politico: Χάσμα χωρίζει Ελλάδα - δανειστές
Υπάρχει «μεγάλο χάσμα» ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές, στις προτάσειςτων δύο πλευρών, αναφέρει στο Politico υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.
Έκανε λόγο για πιθανότητες «50-50» για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.
Αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε πως οι πιστωτές της Ελλάδας ανησυχούν για την βαθιά οικονομική ύφεση τους τελευταίους μήνες και προετοιμάζονται να δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία στο μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος και στο επόμενο έτος.
Αυτό που δεν είναι προετοιμασμένοι να δώσουν στην Ελλάδα, είναι να χαλαρώσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, είναι ο ρυθμός και το εύρος των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε ο αξιωματούχος.
Ο Α. Τσίπρας ωστόσο, «πρέπει να πουλήσει μια συμφωνία στο κόμμα του. Αυτό μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο και από το να καταλήξει σε συμφωνία με τους θεσμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγές του Politico αναφέρουν πως το ΔΝΤ πιέζει τις τελευταίες ημέρες για διατήρηση του υψηλού στόχου για το πλεόνασμα.
Ακόμη, πηγές της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσαν πως η Μέρκελ τώρα σχεδιάζει ψηφοφορία στη Βουλή της Γερμανίας (Bundestag) για το ελληνικό ζήτημα, μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει όπως φαίνεται μια συμφωνία μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.
Η απουσία μιας λύσης στην ελληνική κρίση, απειλεί να επισκιάσει τη Σύνοδο της G7 που φιλοξενεί η Μέρκελ αυτό το Σαββατοκύριακο.
Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: