Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο Ντράγκι καλεί την ΕΕ να επιλύσει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας

Ο Ντράγκι καλεί την ΕΕ να επιλύσει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας

Πρώτη καταχώρηση: 15/06/2015 - 18:59
Τελευταία δημοσίευση: 18:59Οικονομία
Ο Ντράγκι καλεί την ΕΕ να επιλύσει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας
Η συμφωνία της Ελλάδος με τους θεσμούς στα προαπαιτούμενα μέτρα δεν επαρκεί για να ξεκλειδώσει η δόση των 7 δισ. ευρώ, υποστήριξε ο επικεφαλής της ΕΚΤΜάριο Ντράγκι, καλώντας την ΕΕ να επιλύσει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδος για τους επόμενους 12 μήνες, επιτρέποντας έτσι στο ΔΝΤ να εγκρίνει την καταβολή της δόσης που οφείλει.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών, η ΕΕ θα πρέπει να "απαντήσει" στην προϋπόθεση που θέτει κατά πάγια τακτική το ΔΝΤ προκειμένου να εγκρίνει την καταβολή βοήθειας προς κάποια χώρα. Σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ η έγκριση προϋποθέτει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Η προϋπόθεση αυτή, όπως είπε, δεν υφίσταται πλέον στην περίπτωση της Ελλάδος, σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι θα πρέπει να είναι μέρος της συμφωνίας της Ελλάδος με τους θεσμούς η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας από την ΕΕ.
Όπως είπε ο Ντράγκι, το ΔΝΤ έχει εγκρίνει την καταβολή 16 δισ. ευρω προς την Ελλάδα, τα οποία όμως δεν μπορούν να εκταμιευθούν αν δεν καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της χώρας.
Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: