Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Ψάχνουν... ανταλλάγματα σε συνταξιοδοτικό, εργασιακά και χρέος

Ψάχνουν... ανταλλάγματα σε συνταξιοδοτικό, εργασιακά και χρέος

Πρώτη καταχώρηση: 02/06/2015 - 12:07
Τελευταία δημοσίευση: 14:01Οικονομία
Ψάχνουν... ανταλλάγματα σε συνταξιοδοτικό, εργασιακά και χρέος
Η ελληνική κυβέρνηση έχει υποβάλει τις πρώτες προτάσεις για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος ως αντάλλαγμα για τη μείωση του χρέουςαναφέρει το Reuters, καθώς η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς πιστωτές φτάσει σε ένα κρίσιμο αυτή την εβδομάδα και τα μετρητά της Αθήνας εξαντλούνται.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε ξεχωριστή μαραθώνια συνεδρίαση με τη διαπραγματευτική ομάδα του στην Αθήνα πριν επιστρέψουν σε μια κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες την Τρίτη.
«Είμαστε αρχίζουν να λειτουργούν σε βάθος σχετικά με τις συντάξεις. Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει κάποιες πρώτες προτάσεις και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που εξετάζονται», είπε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν στο France Inter Radio.
Οι Έλληνες αξιωματούχοι συζητούν επί των νέων προτάσεων για το συνταξιοδοτικό και αξιωματούχοι της ΕΕ ανέφεραν ότι η πρόοδος είναι πολύ αργή και παραμένουν μακριά από μια σύγκλιση.
«Η Ελλάδα είναι ελαστική για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ζήτημα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ώστε να καταργήσει τα κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση και να προχωρήσει στη συγχώνευση των συνταξιοδοτικών ταμείων. Αυτά είναι τώρα είναι ακόμη πάνω στο τραπέζι», είπε ένας Έλληνας αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Ο Μοσκοβισί σχολιάζοντας τις ελληνικές προτάσεις για ελάφρυνση του χρέους, είπε ότι το ζήτημα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του χρέους θα πρέπει να μπει μόνο όταν η Αθήνα αποδεχθεί σε μια συμφωνία για μεταρρυθμίσεις.
Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: