Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΔΝΤ: Δεν ζητήθηκαν ποτέ περικοπές συντάξεων και κατάργηση του ΕΚΑΣ

ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ

ΔΝΤ: Δεν ζητήθηκαν ποτέ περικοπές συντάξεων και κατάργηση του ΕΚΑΣ

ΔΝΤ: Δεν ζητήθηκαν ποτέ περικοπές συντάξεων και κατάργηση του ΕΚΑΣ

Το ΔΝΤ δε ζήτησε ποτέ την κατάργηση του ΕΚΑΣ, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ωστόσο ότι το Ταμείο θέλει τη μείωση των συνολικών δαπανών για τις συντάξεις, αλλά αφήνει στην Αθήνα το περιθώριο να αποφασίσει τι θα περικόψει. 
Παρά το γεγονός ότι ζητούν από την Ελλάδα να μην δαπανάει περισσότερα από όσα μπορεί να αντέξει και ότι πρέπει να μειωθεί η συνολική επιβάρυνση για να καταστεί το χρέος βιώσιμο.
«Το πώς θα το καταφέρουν οι Έλληνες είναι ένας στόχος που βρίσκεται στα χέρια τους. Το Ταμείο το μόνο που τους λέει είναι πως αν δεν θέλετε να κάνετε αποταμίευση με αυτό τον τρόπο, πρέπει να βρείτε έναν άλλο», σημειώνει πηγή του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου, το οποίο περιγράφει την Ελλάδα ως τη "χειρότερη εμπειρία του ΔΝΤ", το Ταμείο έρχεται σε δύσκολη θέση από τις κατηγορίες των αριστερών υπουργών της Αθήνας τις τελευταίες εβδομάδας ότι απαιτεί περικοπές στις συντάξεις των φτωχότερων συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και ότι αρνείται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τους μισθούς σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Διεθνού Οργανισμού Εργασίας.
«Να αποφασίσει η Ελλάδα τι θα κόψει»
«Το πως ακριβώς θα το πετύχουν αυτό οι Έλληνες, εξαρτάται από τους ίδιους. Το Ταμείο απλά λέει ότι αν δεν εξοικονομήσεις δαπάνες με αυτό τον τρόπο, θα πρέπει να το κάνεις με έναν άλλο», λέει ο ίδιος αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: