Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Γκάμπριελ: Γιγάντιες οι επιπτώσεις στην Ευρώπη αν σπάσει η Ελλάδα

Γκάμπριελ: Γιγάντιες οι επιπτώσεις στην Ευρώπη αν σπάσει η Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: 02/06/2015 - 11:42
Τελευταία δημοσίευση: 12:20Οικονομία
Γκάμπριελ: Γιγάντιες οι επιπτώσεις στην Ευρώπη αν σπάσει η Ελλάδα
«Γιγάντιες» θα είναι οι συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας για την Ευρώπη, αναφέρει ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο Reuters.
O ίδιος ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο. Ελπίζει ότι η Ελλάδα θα «αγκαλιάσει» τις προσπάθειες των επικεφαλής των διεθνών πιστωτών και της Άνγκελα Μέρκελ ώστε να υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.
«Θεωρώ ότι είναι απολύτως σωστό η Γερμανία και η Γαλλία να καταβάλουν ακόμη μία προσπάθεια», δήλωσε ο Γκάμπριελ, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολιτικές συνέπειες μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας θα ήταν φυσικά γιγάντιες για την ευρωζώνη».
«Η αλήθεια είναι ότι αν σπάσει η πρώτη πέτρα από το ευρωπαϊκό σπίτι, τότε η Ευρώπη θα κλονιστεί», υπογράμμισε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.
Παράλληλα ο Γκάμπριελ χαιρέτισε το γεγονός ότι η Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προσπάθησαν εκ νέου να βρουν μια λύση στην κρίση στην Ελλάδα.
Στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψή τους στο Βερολίνο, η Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και οι επικεφαλής των πιστωτών της Ελλάδας συμφώνησαν να εντείνουν τις εργασίες τους τις επόμενες ημέρες, στην προσπάθειά να υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα, σημείωσε.
Δείτε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια: