Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Λαφαζάνης: αποκυήματα νοσηρής φαντασίας η εντολή στα ΕΛΠΕ

Λαφαζάνης: αποκυήματα νοσηρής φαντασίας η εντολή στα ΕΛΠΕ

Πρώτη καταχώρηση: 19/06/2015 - 12:21
Τελευταία δημοσίευση: 13:48Οικονομία
Λαφαζάνης: αποκυήματα νοσηρής φαντασίας η εντολή στα ΕΛΠΕ
Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας τα περί εντολής στα ΕΛΠΕ για τα αποθέματακαυσίμων, δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Με έκπληξη άκουσα από την Πετρούπολη ότι δημοσίευμα κάνει λόγο για δήθεν εντολή δική μου που αφορά σχέδιο έκτακτης ανάγκης στα Ελληνικά Πετρέλαια», επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης με αφορμή σχετικό δημοσίευμα.
«Τα περί εντολής συνιστούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας», τονίζει ο υπουργός και προσθέτει:
«Τα ΕΛΠΕ έχουν πάγια τακτική λειτουργίας η οποία προβλέπει ακριβώς το ύψος των αποθεμάτων και την πρακτική παραγγελιών για την προμήθεια. Αυτή η πρακτική δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Οτιδήποτε άλλο αποβλέπει στην τρομοκράτηση του ελληνικού λαού με μυθοπλασίες που υπηρετούν απαράδεκτες σκοπιμότητες».
Σχετικές δηλώσεις έκανε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η διασφάλιση επάρκειας καυσίμων πέραν των 90 ημερών που προβλέπει ο νόμος και η σχετική Κοινοτική Οδηγία αποτελεί πάγια τακτική των Ελληνικών Πετρελαίων, και ότι «καμία εταιρία δεν προγραμματίζει μόνο για τους επόμενους τρεις μήνες».
Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια: