Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Διορθώνεται το «έγκλημα» με τα τεκμήρια

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 10:31

Διορθώνεται το «έγκλημα» με τα τεκμήρια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διορθώνεται το «έγκλημα» με τα τεκμήρια
Με τροπολογία η οποία δεν αποκλείεται να κατατεθεί στη Βουλή ακόμη και εντός της ημέρας η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη διορθώνει ένα από τα φορολογικά «εγκλήματα» εις βάρος των ποιο αδύναμων φορολογούμενων. Αφορά στους νέους ανθρώπους οι οποίοι μέχρι και σήμερα, φορολογούνται ως «ελεύθεροι επαγγελματίες» -δηλαδή με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ- για ένα θεωρητικό εισόδημα το οποίο δεν υπάρχει.
Γράφει:  
Ο εφιάλτης έχει ως εξής: ένας νέος που εμφανίζεται με εισόδημα ένα ευρώ από τόκους, δεν επιβαρύνεται με το ελάχιστο τεκμήριο των 3000 ευρώ ύστερα από νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε προ εβδομάδων στη Βουλή.
Ωστόσο, αν έχει κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή του (π.χ μια γκαρσονιέρα ή ένα αυτοκίνητο) τότε φορτώνεται και με το ελάχιστο τεκμήριο των 3000 ευρώ και με το τεκμήριο του σπιτιού ή του αυτοκινήτου.
Και τα δύο αυτά τεκμήρια, μπορεί να στείλουν τον λογαριασμό της εφορίας ακόμη και στα 2700 ή 3000 ευρώ. Και αυτό διότι ο φόρος επιβάλλεται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ ενώ υπάρχει επιβάρυνση και με προκαταβολή φόρου 26%.
Πώς θα διορθωθεί το «έγκλημα»; Η τροπολογία θα προβλέπει ότι για αυτές τις περιπτώσεις, για τη φορολόγηση θα χρησιμοποιείται η κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργεί το αφορολόγητο των 9550 ευρώ και έτσι η φορολογική επιβάρυνση θα μηδενίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: