Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Φάιμαν: Κατανοώ τον Τσίπρα και τις "κόκκινες γραμμές" που έθεσε

Φάιμαν: Κατανοώ τον Τσίπρα και τις "κόκκινες γραμμές" που έθεσε

Πρώτη καταχώρηση: 19/06/2015 - 18:56
Τελευταία δημοσίευση: 19/06/2015 20:14Οικονομία
Φάιμαν: Κατανοώ τον Τσίπρα και τις κόκκινες γραμμές που έθεσε
Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα "Έστεραϊχ", δήλωσε ότι ενόψει της κατάστασης στην Ελλάδα, κατανοεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έχει θέσει "κόκκινες γραμμές" και που δεν θέλει να κάνει περικοπές οι οποίες θα πλήξουν τους πιο αδύναμους.
Ο καγκελάριος της Αυστρίας ο οποίος πραγματοποίησε την Τετάρτη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα και είχε μακρές και εγκάρδιες συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες αποφασιστικές ημέρες, πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα, θα καταβάλει έντονες προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης και θα έχει προς τούτο συνομιλίες με τις ηγεσίες στις γειτονικές χώρες.
Κατά την άποψη του Βέρνερ Φάιμαν, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τώρα ένα βήμα προσέγγισης με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαφορετικά, όπως σημειώνει, τα πράγματα θα δυσκολέψουν.
Στην ίδια συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών προσθέτει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της απάτης, κάτι που ο ίδιος του είπε στη διάρκεια των συνομιλιών τους στην Αθήνα.
Διαβάστε επίσης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: