Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Πρόστιμα 88,23 εκατ. ευρώ για αδήλωτη εργασία

Πρόστιμα 88,23 εκατ. ευρώ για αδήλωτη εργασία

Πρώτη καταχώρηση: 02/06/2015 - 19:53
Τελευταία δημοσίευση: 02/06/2015 21:49Οικονομία
Πρόστιμα 88,23 εκατ. ευρώ για αδήλωτη εργασία
Ελέγχους σε 38.788 επιχειρήσεις για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2013 στο πλαίσιο του σχεδίου 'Αρτεμις, επιβάλλοντας πρόστιμα ύψους 88,23 εκατ. ευρώ.
Οι έλεγχοι διενεργούνται από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) του ΙΚΑ και από μικτά κλιμάκια Επιθεωρητών Εργασιακών Σχέσεων και Επιθεωρητών Ασφάλειας & Υγείας της Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε.
Οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. είναι κυρίως δειγματοληπτικοί σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας , ενώ οι έλεγχοι που διενεργούνται από κλιμάκια αποτελούμενα από υπαλλήλους της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης Ε.ΥΠ.Ε.Α. του Ι.Κ.Α, είναι στοχευόμενοι στους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που με βάση όλες τις μέχρι σήμερα ενδείξεις παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας, ήτοι:
Επισιτιστικά επαγγέλματα (εστιατόρια-ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, μεζεδοπωλεία, καφετέριες μπαρ, κέντρα διασκέδασης), Βιοτεχνικά Πάρκα, Βιομηχανικές ζώνες, Κομμωτήρια, Πρατήρια Βενζίνης, Συνεργεία Αυτοκινήτων, Μεταφορικές Επιχειρήσεις, Λιανικό εμπόριο, Καθαριότητα, Κατασκευές, Φιλοξενία, Υπηρεσίες ασφαλείας, Επιχειρήσεις Φασόν.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: