Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Economist: Οι "επαναστάτες" του ΣΥΡΙΖΑ

Economist: Οι "επαναστάτες" του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: 26/05/2015 - 11:17
Τελευταία δημοσίευση: 11:17Οικονομία
Economist: Οι επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ
Στους σκληροπυρηνικούς αντάρτες της αριστερής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑαφιερώνει σχόλιο ο Economist μετά και την πρόσφατη εσωκομματική αντιπαράθεση στην ΚΕ του κόμματος.
Οι "επαναστάτες", λέει ο Economist, ελέγχουν 20-30 βουλευτές σε σύνολο 149 μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να είναι αρκετός ώστε η κυβέρνηση να χάσει την πλειοψηφία αν έρθει μια συμφωνία που θα παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές.
Το σχόλιο ξεκινά με το ρητορικό ερώτημα του Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Θα ήταν τόσο μεγάλη καταστροφή η έξοδος από το ευρώ;»
«Μέχρι στιγμής ο κ. Τσίπρας έχει κρατήσει στο πλευρό του το κόμμα εν μέρει με το να δίνει ηχηρές "παραστάσεις" απείθειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ εν μέσω διαπραγμάτευσης», σημειώνει.
Οι "ριζοσπάστες" μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν το 35% των μελών του κόμματος, αναφέρει. Μεταξύ αυτών μαρξιστές και πρώην κομμουνιστές (όπως ο κ. Λαφαζάνης) καθώς και ορισμένους μαοϊστές, τροτσκιστές και υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ.
Αναφέρεται επίσης και στον Γιάννη Μηλιό, ως μια από τις βαρύνουσες προσωπικότητες στο χώρο των οικονομολόγων του κόμματος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την αναβολή καταβολής των δόσεων.
Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: