Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Πιο γρήγορα στη σύνταξη με ποινή εισφορών

Πιο γρήγορα στη σύνταξη με ποινή εισφορών

Πρώτη καταχώρηση: 21/05/2015 - 08:40
Τελευταία δημοσίευση: 09:24Οικονομία
Πιο γρήγορα στη σύνταξη με ποινή εισφορών
Την υποχρέωση, εφόσον συνταξιοδοτείται πρόωρα, να πληρώνει ο ίδιος οασφαλισμένος στο Ταμείο του τις εισφορές για τα χρόνια που υπολείπονται ως την ηλικία των 62 ετών προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις εναλλακτικές που εξετάζονται για τις πρόωρες συντάξεις στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.
Η λύση αυτή θα επιβαρύνει τον ασφαλισμένο και θα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο ένα αντικίνητρο για όσους σπεύδουν σήμερα να συνταξιοδοτηθούν. Ωστόσο, δεν αποκλείει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης, έστω και με μειωμένες αποδοχές, σε όσους την επιλέγουν. Σε ορισμένες, περιπτώσεις, πάντως, η μείωση θα αγγίζει το 27% (εφόσον πληρώνονται και οι εισφορές τόσο του εργαζομένου όσο και του εργοδότη). Δεδομένου ότι οι πρόωρες συντάξεις είναι συνήθως μειωμένες, η περαιτέρω αυτή μείωση θα τις καθιστούσε άνευ νοήματος για μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων.
Άλλες εναλλακτικές που έχει προτείνει η κυβέρνηση είναι να ισχύσει μεταβατικό καθεστώς για τις πρόωρες συντάξεις ως το 2025. Σημειώνεται ότι το e-mail Χαρδούβελη πρότεινε μεταβατικό καθεστώς ως το 2020. Αντίθετα, οι δανειστές ζητούν άμεση κατάργηση των πρόωρων συντάξεων από φέτος.
Πηγή: Τα Νέα
Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: