Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τι θα προτείνει ο Βαρουφάκης για την φορολογία στα ΙΧ

Τι θα προτείνει ο Βαρουφάκης για την φορολογία στα ΙΧ

Τέλη κυκλοφορίας για όλους; Περιβαλλοντικός φόρος στα πετρελαιοκίνητα; Το υπουργείο Οικονομικών ανοίγει όλα τα ενδεχόμενα για τη φορολόγηση των αυτοκινήτων.
ti-tha-proteinei-o-baroufakis-gia-tin-forologia-sta-ix
 
Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά είναι σχετικά με το νέο καθεστώςφορολόγησης των αυτοκινήτων που έχει προαναγγείλει το Υπουργείο Οικονομικών.
Από το να κληθούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας τα οχήματα που σήμερα απαλλάσσονται, από το να επιβληθεί περιβαλλοντικός φόρος στα πετρελαιοκίνητα μέχρι να υπάρξουν «ανταλλάγματα» σε αυτούς που προχώρησαν σε προσαρμογές στα οχήματά τους ώστε να καταναλώνουν λιγότερα ρυπογόνα καύσιμα.
Διαβούλευση από μηδενική βάση για τα αυτοκίνητα
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, το νέοκαθεστώς φορολόγησης των αυτοκινήτων θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η οποία θα γίνει από μηδενική βάση καθώς η κυβέρνηση δεν θα κατέβει στον διάλογο με έτοιμο νομοσχέδιο.
Η πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους του κλάδου είναι προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή και εκεί θα τεθούν όλα τα θέματα που έχει ανοίξει η ελληνική κυβέρνηση.
Από τα όσα έχει αναφέρει ο κ.Βαρουφάκης, προκύπτει ότι από το νέο πακέτο των μέτρων που θα επιβληθούν στα αυτοκίνητα, θα πρέπει να προκύψει θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δηλαδή το δημόσιο να εισπράξει περισσότερα από φόρους.
Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα;
Οι οδηγοί ακριβών αυτοκινήτων χαμηλού κυβισμού φαίνεται να μπαίνουν στο στόχαστρο καθώς σήμερα δεν επιβαρύνονται ούτε με υψηλά τέλη κυκλοφορίας ούτε με φόρο πολυτελούς διαβίωσης ούτε και υψηλά τεκμήρια.
Στο τραπέζι μπαίνει και η επιβολή φόρου στα ρυπογόνα οχήματα ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν σειρά παρεμβάσεων στο καθεστώς φορολόγησης των εισαγόμενων μεταχειρισμένων καθώς από τη διαδικασία της εισαγωγής, δημιουργείται «μαύρη τρύπα» στα φορολογικά έσοδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: