Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Βαρουφάκης: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία - πακέτο

Βαρουφάκης: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία - πακέτο

Πρώτη καταχώρηση: 29/05/2015 - 11:19
Τελευταία δημοσίευση: 11:19Οικονομία
Βαρουφάκης: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία - πακέτο
Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές οδεύουν σε μια συμφωνία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
«Δεν έχουμε συμφωνήσει αλλά έχει επέλθει μια συμφωνία στο μοντέλο για να μιλάμε για τα ίδια νούμερα. Για παράδειγμα όταν μιλάμε για τους συντελεστές ΦΠΑ πρέπει να μιλάμε για τις ίδιες αποδόσεις. Από χθες μιλάμε για το ίδιο μοντέλο. Η συμφωνία θα είναι μία και καλή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.
«Αρχικά είχαμε καταθέσει πρόταση για δύο συντελεστές 6,5% και 15% συν προσαύξηση για χρήση μετρητών. Οι θεσμοί αντέκρουσαν την πρόταση με 13%-23% που δεν μπορεί να συζητηθεί. Η τελική πρόταση έχει τρεις συντελεστές - δεν θα πω περισσότερα γιατί η υπεύθυνη ενημέρωση απαιτεί και υπεύθυνο Τύπο. Εμείς ενημερώνουμε για σκέψεις και ο Τύπος μιλάει για αποφάσεις και όταν τα νούμερα αλλάζουν σε μια διαπραγμάτευση μιλούν για τούμπες. Η δική μας πρόταση σύμφωνα με το κοινό μοντέλο θα απέδιδε 900 εκατ. ευρώ είσπραξη ΦΠΑ χωρίς να υπολογίζουμε τα έσοδα από τη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας. Αυτοί δεν το δέχονται», πρόσθεσε, σχετικά με τον ΦΠΑ, ενώ σχολίασε και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας λέγοντας: «Μου προκαλεί θλίψη ο ελληνικός Τύπος».
Διαβάστε επίσης:

Στο Μαξίμου Δραγασάκης και Βαρουφάκης 

Βαρουφάκης: Οι Θεσμοί δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους - ΒΙΝΤΕΟ

3+1 όροι Βαρουφάκη για πωλητήριο στα αεροδρόμια - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: