Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Μεταρρυθμίσεις εναντίον νέων μέτρων σημειώσατε 2

Μεταρρυθμίσεις εναντίον νέων μέτρων σημειώσατε 2

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Μεταρρυθμίσεις εναντίον νέων μέτρων σημειώσατε 2
Ποιος είπε ότι οι δανειστές θέλουν «μεταρρυθμίσεις»; Δώστους μέτρα και μάλιστα άμεσης απόδοσης και θα σου υπογράψουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι να πεις κίμινο. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τον ΦΠΑ είναι τρανή απόδειξη ότι οι «θεσμοί» ποσώς ενδιαφέρονται για την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, το δίκαιον των συντελεστών ή για το αν θα πρέπει να γίνει βαθιά και ριζική μεταρρύθμιση ώστε να αυξηθούν τα έσοδα χωρίς όμως να επιβαρυνθούν τα ασθενέστερα εισοδηματικά κλιμάκια.
Γράφει:  
Οι εισπράξεις τους ενδιαφέρουν ώστε να αποπληρώνονται οι δόσεις. Πάει και τελείωσε. Μετρούν την πρόβλεψη για την πορεία του ΑΕΠ, υπολογίζουν τα μέτρα πουθα ζητήσουν και προχωρούν στην εκτέλεση.
Στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ΦΠΑ. Αύριο θα είναι κάτι άλλο. Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι αν καταργηθεί στην Ελλάδα ο κατώτατος συντελεστής θα βοηθηθούν τα δημόσια έσοδα; Άλλος τρόπος από το να ακριβύνει το μοναδικό προΪόν της χώρας που είναι ο τουρισμός ή να πάρουν φωτιά οι τιμές των φαρμάκων δεν υπάρχει;   
Υπάρχει αλλά οι δανειστές θέλουν να καταβάλλονται εγκαίρως οι δόσεις. Ούτε για το αν θα φοροδιαφεύγουμε στην Ελλάδα ούτε τίποτα. Γι’ αυτό ας μην παραξενευτούμε αν δούμε ότι η συμφωνία θα κλείσει με το που θα που πούμε ναι στην αύξηση του ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: