Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

«Ράλι» στη ρύθμιση των 100 δόσεων - Έρχεται η παράταση

«Ράλι» στη ρύθμιση των 100 δόσεων - Έρχεται η παράταση

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015 09:24
 
UPD:12:42
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο αριθμός των αιτήσεων που έγιναν δεκτές από το σύστημα, προσεγγίζει ήδη τις 600.000 ενώ το ποσό της οφειλής που μπαίνει σε διαδικασία ρύθμισης αγγίζει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα καθώς αύριο εκπνέει η προθεσμία και οι ενδιαφερόμενοι σπεύδουν να προλάβουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των αιτήσεων που έγιναν δεκτές από το σύστημα, προσεγγίζει ήδη τις 600.000 ενώ το ποσό της οφειλής που μπαίνει σε διαδικασία ρύθμισης αγγίζει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ήδη το δημόσιο έχει εισπράξει περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα σε έναν μήνα όπως είναι ο Μάιος ο οποίος πέραν της 2ης δόσης του ΦΠΑ είναι «στεγνός» από φορολογικά έσοδα, καθώς ακόμη δεν έχει ανοίξει καν η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.
Η παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση εκπνέει αύριο αλλά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να ασκήσει το δικαίωμα που δίνει ο νόμος για παράταση έως και τις 26 Ιουνίου με την έκδοση υπουργικής απόφασης.
Ερώτημα παραμένει το αν εκτός από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, θα παραταθεί και η διαδικασία της προκαταβολής. Για το δεύτερο απαιτείται νομοθετική ρύθμιση η οποία δεν είναι δυνατόν να ψηφιστεί μέχρι αύριο, οπότε η δυνατότητα της προκαταβολής θα κλείσει. Η νέα ημερομηνία, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα αύριο ενώ θα υπάρξει και σχετική απόφαση στο ΦΕΚ. 
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: