Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Bonus για εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Bonus για εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος

eforia.jpg

Ουρά σε εφορία | ΕUROKINISSI / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Έκπτωση σε όσους πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος στις 30 Ιουλίου προανήγγειλε χθες στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Χ. Θεοχάρη (Ποτάμι), η ρύθμιση αυτή, την οποία χαρακτήρισε «μικρό bonus», θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα ανοίξει και η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων.
Παράλληλα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση του Δημ. Καμμένου (ΑΝ.ΕΛΛ.) για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, η κ. Βαλαβάνη προειδοποίησε όσους μεγαλοοφειλέτες δεν μπουν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ότι θα ακολουθήσουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και έδωσε ποσοτικά στοιχεία για αρκετές τέτοιες εταιρείες με μη ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα: 60 ναυτιλιακές, 200 βιομηχανίες, ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, δήμοι και εκατοντάδες εμπορικές επιχειρήσεις.
Ο Χάρης Θεοχάρης, με την ιδιότητα του πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, προειδοποίησε πάντως την κυβέρνηση ότι έχει καθυστερήσει πολύ με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και εξέφρασε φόβους για δημιουργία μαύρης τρύπας στα έσοδα από 700 εκατ. έως και ένα δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: