Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Φρένο σε νέες περικοπές συντάξεων με τροπολογία

Φρένο σε νέες περικοπές συντάξεων με τροπολογία

Πρώτη καταχώρηση: 23/04/2015 - 09:18
Τελευταία δημοσίευση: 09:56Οικονομία
Φρένο σε νέες περικοπές συντάξεων με τροπολογία
Με τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί εντός δεκαπενθημέρου στη Βουλή, τουπουργείο Εργασίας προωθεί την κατάργηση ή την τροποποίηση διατάξεων των προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων.
Με τις αλλαγές αυτές:
• Καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις, που οδηγούσε σε περικοπές 7% από την αρχή του έτους και 8% από την 1η Ιουλίου 2015 και μετά.
• Αναθεωρείται ο μαθηματικός τύπος για τις εφάπαξ παροχές. Ο νέος τρόπος υπολογισμού θα διαμορφωθεί έστι ώστε οι εφάπαξ παροχές να μην  υπολείπονται από αυτές που πήραν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πριν από τις 31/8/2013.
• Ακυρώνεται ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων, ο οποίος επρόκειτο να ισχύσει από 1/1/2015 και μετά, ώστε σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας «να αποκαταστηθεί ο δημόσιος, καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης». Ο συγκεκριμένος τρόπος προέβλεπε ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη 360 ευρώ μηνιαίως, ενώ το υπόλοιπο μέρος της σύνταξης θα ήταν ανταποδοτικό και ανάλογο με τις εισφορές που είχαν καταβληθεί.
Πηγή: Τα Νέα
Δείτε τον πίνακα

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: