Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Τρισέ: Κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα

Τρισέ: Κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: 21/04/2015 - 08:38
Τελευταία δημοσίευση: 08:38Οικονομία
Τρισέ: Κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα
"Κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα, εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές", είπε σε συνέντευξη στο Bloomberg ο Ζαν Κλοντ Τρισέ που διετέλεσε επικεφαλής της ΕΚΤ την εποχή που ξέσπαγε η διεθνής κρίση του 2008.
"Έχουν γίνει σίγουρα πολλά μέχρι τώρα και ο κόσμος έχει υποφέρει πολλά εξαιτίας της κακής διαχείρισης του παρελθόντος", είπε. Κατηγορεί ωστόσο την σημερινή ελληνική κυβέρνηση ότι «έχει υποσχεθεί πολλά στο πρόγραμμά της και με τον τρόπο της δεν έχει καταφέρει να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη του υπόλοιπου κόσμου».
"Οι προκλήσεις αυξάνοντας για την Ελλάδα",  πρόσθεσε "την ώρα που αυξάνονται οι πιέσεις" από τη μεριά των δανειστών. «Κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα, εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές», είπε ο Τρισέ για το Eurogroup που ετοιμάζεται για τις 24 Απριλίου. «Η κρίση στην Ελλάδα ξεκίνησε από το 2010 και είχε τη ρίζα της στα σαθρά οικονομικά θεμέλια και η κακή διαχείριση», είπε.
«Το πρόβλημα ξεκινά από τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης», ανέφερε στην συνέχεια ο Ζαν Κλοντ Τρισέ τονίζοντας ότι «αυτό που χρειάζονται τώρα οι θεσμοί που έχουν δώσει χρήματα στη χώρα είναι ένα πρόγραμμα που θα εμπνεύσει ξανά εμπιστοσύνη γιατί αν δεν υπάρξει αυτό τότε δεν έχουμε τίποτα. Και αυτό περιμένουμε να παραδοθεί».
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, όλα εξαρτώνται από την ωριμότητα της ελληνικής κυβέρνησης σε κάθε περίπτωση να καταλάβει ότι αν θέλει να δημιουργήσει μεγέθυνση της οικονομίας και εργασίες πρέπει να παράξει ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην διεθνή κοινότητα. Είναι βέβαια δύσκολο γιατί οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί είναι αντιφατικές».
Δείτε το βίντεο του Bloomberg εδώ
Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: