Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Μέρκελ: Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Μέρκελ: Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: 24/04/2015 - 19:10
Τελευταία δημοσίευση: 19:10Οικονομία
Μέρκελ: Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ
«Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στοευρώ, δήλωσε  η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε: «Έχω την εντύπωση ότι όλες οι πλευρές εργάζονται για μια λύση για την Ελλάδα».
Η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιτύχει μια συμφωνία σύντομα, αλλά υπογράμμισε ότι η Αθήνα θα πρέπει να δείξει προθυμία για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.
«Στην γερμανική πλευρά είμαστε προετοιμασμένοι να προσφέρουμε όλη την υποστήριξη που ζητείται από εμάς. Αλλά βεβαίως πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις», δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Μπρέμερχαφεν ενόψει των εκλογών στο κρατίδιο της Βρέμης τον ερχόμενο μήνα.
Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτεί σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικοποιήσεων, ως αντάλλαγμα για μετρητά.
Η Μέρκελ πρόσθεσε, αναφερόμενη στο μεταναστευτικό, πως η Ευρώπη χρειάζεται να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα για τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο καθώς οι σημερινοί της κανόνες, που είναι γνωστοί ως Κανονισμός του Δουβλίνου, δεν λειτουργούν πλέον.
Σε οποιοδήποτε σύστημα κατανομής των προσφύγων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος των χωρών και η ισχύς των οικονομιών τους, πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτικοί: ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: