Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

"Αγώνας δρόμου" από την κυβέρνηση για τη ΔΟΥ με το κομμένο ρεύμα - Όλες οι αντιδράσεις - ΒΙΝΤΕΟ

"Αγώνας δρόμου" από την κυβέρνηση για τη ΔΟΥ με το κομμένο ρεύμα - Όλες οι αντιδράσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 22/04/2015 - 12:50
Τελευταία δημοσίευση: 13:05Οικονομία
Αγώνας δρόμου από την κυβέρνηση για τη ΔΟΥ με το κομμένο ρεύμα - Όλες οι αντιδράσεις - ΒΙΝΤΕΟ
Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου
Συναγερμός έχει σημάνει στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κτίριο όπου στεγάζονται η ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου με τηνΝάντια Βαλαβάνη να παρεμβαίνει προσωπικά προκειμένου να δοθεί λύση εντός της ημέρας.
Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του ΚΕΦΟΜΕΠ, κ. Δημήτρης Μασίνας, στο enikos.gr, ήδη από χθες που κόπηκε το ρεύμα στο κτίριο έχουν καθυστερήσει σημαντικά οι πληρωμές οφειλών από μεγαλοφειλέτες, ιδιώτες και εταιρείες, στερώντας μεγάλα έσοδα από τα δημόσια ταμεία.
Όπως αποκάλυψαν τόσο ο κ. Μασίνας αλλά και η Νάντια Βαλαβάνη, εταιρεία που απευθύνθηκε στην υπηρεσία για να τακτοποιήσει οφειλή της, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, δεν μπόρεσε να εξυπηρετηθεί καθώς δεν λειτουργεί το σύστημα μηχανογράφησης ενώ εμπλοκή προέκυψε και με ιδιώτη που έσπευσε στη ΔΟΥ για οφειλή 1,5 εκατ. ευρώ.
Η ΔΕΗ προέβη στη διακοπή της ηλεκτροδότησης εξαιτίας οφειλής από τη χρήση ρεύματος ολόκληρου του 20όροφου κτιρίου, το οποίο λειτουργεί υπό έναν μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες που συστεγάζονται με την εφορία δεν έχουν καταβάλλει το ποσό που τους αναλογεί για το ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να κόψει την παροχή.
Όπως κατήγγειλε η Νάντια Βαλαβάνη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το συγκεκριμένο περιστατικό συνιστά περίπτωση εκβιασμού και έκανε λόγο για σκόπιμη παράλειψη που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί στο «σκοτάδι» μια από τις πιο προσοδοφόρες υπηρεσίες του φοροελεγκτικού μηχανισμού.
Το enikos.gr, βρέθηκε στα γραφεία της ΔΟΥ μεγάλων εταιρειών και του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, που στεγάζονται στον 17ο και 7οόροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κηφισίας αντίστοιχα, και κατέγραψε τα σκοτεινά γραφεία και τους κλειστούς υπολογιστές που έχουν «παροπλίσει» τις υπηρεσίες εδώ και 2 ημέρες.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: