Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Αδυναμία του ευρω-πυρήνα στα χνάρια της Ελλάδας

Αδυναμία του ευρω-πυρήνα στα χνάρια της Ελλάδας

Πρώτη καταχώρηση: 23/04/2015 - 12:24
Τελευταία δημοσίευση: 12:24Οικονομία
Αδυναμία του ευρω-πυρήνα στα χνάρια της Ελλάδας
Οι ταλαντεύσεις της οικονομίας στην ευρωζώνη δεν αφορούν μόνο στην αδυναμία της Ελλάδας, αλλά και στον πυρήνα του ευρώ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, που βλέπουν τις οικονομίες τους χωρίς δυνάμεις διατηρήσιμης ανάπτυξης.
«Απογοητεύει ο πιο αδύναμος ρυθμός της ανάπτυξης, δεδομένων των προσδοκιών ότι η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ (QE) θα μπορούσε να ενισχύσει την ανάκαμψη», σχολίασε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, ανακοινώνοντας πως η ευρω-οικονομία διολισθαίνει από τα υψηλά 11 μηνών του Μαρτίου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία των δεικτών PMI (βιομηχανία και υπηρεσίες).
Η Markit ανακοίνωσε ότι στη Γαλλία ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών στις 50,2 μονάδες τον Απρίλιο από 51,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια στιγμή, ο PMI στη Γερμανία διολίσθησε σε χαμηλό δύο μηνών στις 54,2 μονάδες από 55,4 μονάδες το Μάρτιο.
Ο βιομηχανικός δείκτης PMI στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε σε χαμηλό δύο μηνών στις 51,9 μονάδες από 52,2 μονάδες το Μάρτιο. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε επίσης σε χαμηλό δύο μηνών στις 53,7 μονάδες από 54,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Ο σύνθετος PMI τον Απρίλιο στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 53,5 έναντι 54 το Μάρτιο και εκτιμήσεις για 54,4
Δείτε εδώ την ανάλυση της Markit
Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: