Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ζητούν κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ

Ζητούν κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ

Πρώτη καταχώρηση: 20/04/2015 - 07:23
Τελευταία δημοσίευση: 07:23Οικονομία
Ζητούν κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ
Της Αργυρώς Κ. Μαυρούλη
Ασφυκτικές πιέσεις για νέες περικοπές ακόμη και στις κατώτατες συντάξεις ασκούν οι δανειστές, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις απαιτήσεις τους και πιο συγκεκριμένα στην πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, αλλά και στον νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες μειώσεις και εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία που θα ματαιώνει τις θεσμοθετημένες περικοπές. 
Η ηγεσία της Κοινωνικής Ασφάλισης προτείνει την επανεξέταση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, όχι όμως με γνώμονα την περικοπή παροχών αλλά την ενίσχυση των εσόδων των ταμείων. 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Realnews, τα τεχνικά κλιμάκια κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους υπαλλήλους-εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κλιμακώνοντας τις υπερβολικές απαιτήσεις τους, ζήτησαν τη δραστική μείωση των κατώτατων συντάξεων που ανέρχονται σε 487 ευρώ, ώστε να ανταποκρίνονται στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλει οι συνταξιούχοι.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews
   
                   
Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Η κρίση θα μεταδοθεί σε περίπτωση ενός Grexit

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Brussels Group

Σύγκλιση Ελλάδας - δανειστών για το πρωτογενές πλεόνασμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: