Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Μάρδας: Χρειαζόμαστε 2,5 δισ. μέχρι το τέλος Μαΐου- ΒΙΝΤΕΟ

Μάρδας: Χρειαζόμαστε 2,5 δισ. μέχρι το τέλος Μαΐου- ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 22/04/2015 - 12:45
Τελευταία δημοσίευση: 12:45Οικονομία
Μάρδας: Χρειαζόμαστε 2,5 δισ. μέχρι το τέλος Μαΐου- ΒΙΝΤΕΟ
«Χρειαζόμαστε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τέλος Μαΐου» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
Ωστόσο, ο υπουργός βρήκε προσωρινή λύση στο κενό ύψους 400 εκατομμυρίων που είχε διαπιστωθεί στα έσοδα, λέγοντας χαρακτηρίστηκα: «Επικοινώνησαν μαζί μας ασφαλιστικά ταμεία και μας ενημέρωσαν ότι θα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα 400 εκατ.».
Πρόσθεσε, ακόμα, πως έχουν επικοινωνήσει μαζί του και ανώνυμες εταιρείες τουδημοσίου και μάλιστα τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια.
«Έχοντας υπ’ όψιν τα δυσμενέστερα σενάρια, επιδιώκουμε να έχουμε ένα μεγάλο σύνολο ρεζερβών, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί οτιδήποτε απρόσμενο υπάρχει» είπε και πρόσθεσε «Στόχος μου είναι τα 2,5 δισ., για να μπορέσουμε να καλύψουμε ότι ανάγκες υπάρχουν μέχρι τέλος Μαΐου».
«Αν η διαπραγμάτευση δεν καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα θα είναι το δυσμενέστερο σενάριο», σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, πράγμα το οποίο, όμως, το θεωρεί απίθανο. Επίσης, σημείωσε πως δεν θεωρεί ότι θα πάμε σε εκλογές.
Ο υπουργός τόνισε ότι: «Οι δήμοι και οι περιφέρειες πήραν χθες μία απόφαση» και συμπλήρωσε πως «Αν αρνηθούν, να καταθέσουν τα χρήματα, θα υπάρχει νομικό πρόβλημα και από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις».
Ο κ. Μάρδας είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα καταλήξει σε συμφωνία, ενώ τόνισε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία θα βρεθούν χρήματα από κάπου αλλού, «Ψάχνουμε όλες τις διεξόδους για την απαραίτητη ρευστότητα».
Τέλος, για τα σενάρια περί διπλού νομίσματος ο υπουργός είπε: «Το διπλό νόμισμα είναι θεωρητική συζήτηση που έχει ανοίξει σε όλη την Ευρώπη. Δεν έχουμε συζητήσει με τους δανειστές γι αυτό».

Δείτε το βίντεο του STAR:

Διαβάστε επίσης:


Πολιτικοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: