Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Άνοιξε η έκτακτη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών - Όλες οι οδηγίες

Άνοιξε η έκτακτη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών - Όλες οι οδηγίες

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 10:31
 
UPD:10:39
REUTERS/DADO RUVIC
Στη διάθεση του κοινού τέθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι με χρέη στο δημόσιο, θα μπορούν να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια προκειμένου στη συνέχεια να πληρώσουν το ποσό που επιθυμούν σε τράπεζες, εφορίες και ταχυδρομεία.
Δεν απαιτείται η υποβολή αίτησης. Το μόνο που χρειάζεται, είναι με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet να γίνει η εκτύπωση μιας φόρμας η οποία περιέχει αναλυτικά τις οφειλές (π.χ από ΦΠΑ, από φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κλπ) αλλά και τις ταυτότητες πληρωμής της κάθε οφειλής.
Με αυτές τις ταυτότητες οφειλής – αντιστοιχεί μια σε κάθε οφειλή- ο πολίτης θα προσέρχεται στην τράπεζα και θα δηλώνει ποιο φόρο θέλει να πληρώσει και τι ποσό θέλει να προκαταβάλει (ανάλογα με το ποσοστό της οφειλής που θα καταβληθεί μέχρι τις 27 Μαρτίου, θα γίνει και αντίστοιχη διαγραφή των προσαυξήσεων).
Την εφαρμογή, θα την βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/News/rytmish.html. Επίσης μπορείτε να δείτε όλες τις οδηγίες που εξέδωσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ εδώ.
newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: