Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Την Πέμπτη αρχίζει η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα στο ΙΚΑ

Την Πέμπτη αρχίζει η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα στο ΙΚΑ

Πρώτη καταχώρηση: 24/03/2015 - 08:34
Τελευταία δημοσίευση: 08:34Οικονομία
Την Πέμπτη αρχίζει η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα στο ΙΚΑ
Μεθαύριο Πέμπτη 26 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΙΚΑ, ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα ανοίξουν και των υπόλοιπων Ταμείων με στόχο έσοδα 1,4 δισ. ευρώ το 2015.
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, ζήτησε την έναρξη της διαδικασίας άμεσα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως το τελευταίο διάστημα οι αιτήσεις για ένταξη σε ρυθμίσεις που είναι ήδη ενεργές έχουν σχεδόν μηδενιστεί.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με επιστολή του προς οφειλέτες τους καλεί να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες διακανονισμού των οφειλών που παρέχει ο νέος νόμος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια τελευταία ευκαιρία να ενταχθούν σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση.
Αν δεν αξιοποιηθεί και η τελευταία αυτή ευκαιρία, το ΙΚΑ ξεκαθαρίζει ότι οι υπηρεσίες θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης. Στο μεταξύ, περισσότεροι από 200.000 οφειλέτες του Δημοσίου μπήκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet και εκτύπωσαν το σχετικό έντυπο της ρύθμισης- εξπρές προκειμένου να τακτοποιήσουν τμήμα ή ολόκληρο το ποσό που χρωστούν στην εφορία, με ευνοϊκούς όρους. Το γεγονός δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι και οι 200.000 οφειλέτες θα μεταβούν στην εφορία για να πληρώσουν τα χρέη τους.
Σε κάθε περίπτωση, όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση-εξπρές θα πρέπει να το πράξουν έως την Παρασκευή 27 Μαρτίου.
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διαβάστε επίσης:
εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: