Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Προθεσμίες υποβολής εντύπων στο «ΕΡΓΑΝΗ»

Προθεσμίες υποβολής εντύπων στο «ΕΡΓΑΝΗ»
 19 Μαρτίου 2015 22:34   Συντακτική Ομάδα Oenet.gr  Υποβολή Σχολίου
Στον παρακάτω Πίνακα οι Συνδρομητές μας μπορούν να ενημερωθούν για τις προθεσμίες υποβολής των εντύπων της εργατικής νομοθεσίας, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τελευταία και ιδιαίτερα με την Υ.Α. 29502/8-9-2014
ΕΝΤΥΠΟ
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Το ενιαίο έντυπο Ε3 Αναγγελία Πρόσληψης και Ε4 Συμπληρωματικός Πίνακας Προσωπικού Νέας Πρόσληψης
Το αργότερο την ίδια ημέρα της πρόσληψης και πάντως πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Οι νέοι εργοδότες, οι οποίοι προβαίνουν σε πρόσληψη για πρώτη φορά, καθώς και όσοι εργοδότες δημιουργούν παραρτήματα με νέες προσλήψεις εργαζομένων, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε3 εντός 3 εργασίμων ημερών από την απογραφή στην αρμόδια Υπηρεσία του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ
Το έντυπο E3.1 (Αναγγελία έναρξης/μεταβολών απασχόλησης ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα)
Το αργότερο την ίδια ημέρα της έναρξης απασχόλησης του ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και πάντως πριν από την έναρξη του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα.
Σε περίπτωση διακοπής του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ωφελούμενου πριν τη λήξη αυτού, για οποιοδήποτε λόγο, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να αναγγείλει το γεγονός της μεταβολής, ηλεκτρονικά, εντός 8 ημερών.
Το έντυπο Ε3.2 (Αναγγελία έναρξης/μεταβολών Θεωρητικής Κατάρτισης από πάροχο κατάρτισης ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προγράμματα κατάρτισης ή προγράμματα απασχόλησης που συνδυάζονται με την κατάρτιση)
Το αργότερο 3 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη της θεωρητικής κατάρτισης ή πρακτικής άσκησης του ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Σε περίπτωση αλλαγής εργοδότη ο πάροχος κατάρτισης οφείλει να συμπληρώσει το έντυπο Ε3.2 ως προς τα στοιχεία αλλαγής εργοδότη το αργότερο εντός 3 εργασίμων ημερών πριν την επέλευση της μεταβολής.
Σε περίπτωση παρέλευσης της προθεσμίας δεν υπάρχουν κυρώσεις
Το έντυπο Ε3.3 (Αναγγελία έναρξης/μεταβολών Πρακτικής Άσκησης σε εργοδότη ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προγράμματα απασχόλησης που συνδυάζονται με την κατάρτιση)
Το αργότερο 3 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη της θεωρητικής κατάρτισης ή πρακτικής άσκησης του ωφελούμενου από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Σε περίπτωση μεταφοράς του ωφελούμενου σε άλλο παράρτημα της επιχείρησης ο εργοδότης συμπληρώνει το έντυπο Ε3.3 ως προς τα στοιχεία παραρτήματος εργοδότη το αργότερο εντός 3 εργασίμων ημερών πριν τη μεταφορά του ωφελούμενου.
Σε περίπτωση διακοπής ή λήξης της πρακτικής άσκησης του ωφελούμενου ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να αναγγείλει τη λήξη ή τη διακοπή της εντός 3 εργασίμων ημερών από το γεγονός αυτό.
Σε περίπτωση παρέλευσης της προθεσμίας δεν υπάρχουν κυρώσεις
Το έντυπο E3.4 (Μαθητεία)
 Το αργότερο πριν την έναρξη της μαθητείας.
Σε περίπτωση διακοπής ή λήξης της μαθητείας ο εργοδότης συμπληρώνει το έντυπο Ε3.4 έχοντας την υποχρέωση να αναγγείλει τη λήξη ή τη διακοπή της εντός 8 εργασίμων ημερών από το γεγονός αυτό.
Σε περίπτωση παρέλευσης της προθεσμίας δεν υπάρχουν κυρώσεις
Το έντυπο Ε4-Ετήσιος Πίνακας Προσωπικού
Υποβάλλεται ηλεκτρονικά μία φορά το χρόνο και κατά το χρονικό διάστημα από 01 Οκτωβρίου έως 21 Οκτωβρίου εκάστου έτους. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παρατείνεται για κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού κατόπιν εκτίμησης των περιστάσεων.
Το έντυπο Ε4 (Τροποποιητικός Αποδοχών)
Συμπληρωμένο μόνο ως προς τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών εντός 15 ημερών από τη μεταβολή.
Το έντυπο Ε4 (Τροποποιητικός Ωραρίου-Ατομικός), που αφορά αλλαγή στο ωράριο συγκεκριμένου εργαζόμενου
Υποβάλλεται το αργότερο μέχρι τη χρονική στιγμή της τροποποίησης
Το έντυπο Ε4 (Συμπληρωματικός Ωραρίου), που αφορά την οργάνωση του χρόνου εργασίας, π.χ. εναλλασσόμενες βάρδιες
Πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους
Το Έντυπο Ε5-Αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης εργαζόμενου
Εντός 8 ημερολογιακών ημερών
Το Έντυπο Ε6-Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου
Εντός 8 ημερολογιακών ημερών
Το Έντυπο Ε7-Σύμβαση εργασίας ορισμένου έργου ή χρόνου
Εντός 8 ημερολογιακών ημερών
Το Έντυπο Ε8-Αναγγελία υπερωριακής απασχόλησης
Μέχρι την 15η ημέρα του επόμενου ημερολογιακού μήνα από την πραγματοποίηση της υπερωρίας
Το Έντυπο Ε9-Σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης & εκ περιτροπής εργασίας
Έχει ήδη υποβληθεί το Έντυπο Ε3 πριν την ανάληψη της υπηρεσίας του εργαζόμενου και συμπληρωματικά υποβάλλεται και το Ε9, επίσης πριν την ανάληψη.
Στη συνέχεια κι εντός 8 ημερολογιακών ημερών θα πρέπει να υποβληθεί σκαναρισμένη και η σύμβαση (το κείμενο με υπογραφές).
Τροποποίηση όρων ατομικής σύμβασης μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας
Υποβάλλεται το έντυπο σε περίπτωση τροποποίησης της σύμβασης και πριν την έναρξη
Το Έντυπο Ε10-Επιζχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας
 
Το Έντυπο Ε11-Γνωστοποίηση στοιχείων Ετήσιας κανονικής άδειας
Υποβάλλεται το πρώτο 15νθήμερο του Μηνός Ιανουαρίου και αφορά το προηγούμενο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: