Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Κατάληψη στον ΟΑΕΔ της Κέρκυρας

Κατάληψη στον ΟΑΕΔ της Κέρκυρας

Πρώτη καταχώρηση: 02/03/2015 - 13:15
Τελευταία δημοσίευση: 13:15Οικονομία
Κατάληψη στον ΟΑΕΔ της Κέρκυρας
Σε κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ στην Κέρκυρα προχώρησαν, από το πρωί, οι δικαιούχοι των Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη, οι οποίοι επί πέντε χρόνια ζητούν απεγνωσμένα την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση του οικισμού στις 176 οικογένειες, οι οποίες περιμένουν να μπουν στα σπίτια τους.
Το πρόβλημα της μη αποπεράτωσης του έργου, αφορά κυρίως το αποχετευτικό και την ηλεκτροδότηση του οικισμού. Για το ζήτημα, έχουν γίνει συναντήσεις αντιπροσωπείας των δικαιούχων με τον δήμαρχο, ενώ έχουν κατατεθεί κατά καιρούς οκτώ επερωτήσεις στη Βουλή από τους βουλευτές της Κέρκυρας.
Η εκπρόσωπος των δικαιούχων Ανδριάνα Κοσκινά, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, είπε πως η απόγνωσή τους ξεχειλίζει και ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν την κατάληψη μέχρι να δοθεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου. Μάλιστα, αποκάλυψε πως επτά δικαιούχοι που με κόπο και αγώνα ζωής κατάφεραν να πάρουν ένα σπίτι, δεν θα το χαρούν ποτέ γιατί πέθαναν, ενώ πρόσθεσε: «Υπάρχουν οικογένειες δικαιούχων στην κατηγορία των ΑμεΑ, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη να έχουν το σπίτι τους, που πλήρωσαν με τις εισφορές και είναι ειδικά κατασκευασμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες».
Ωστόσο, το πρωί της περασμένης Πέμπτης οι δικαιούχοι πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ και ζήτησαν από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας στην Κέρκυρα ενημέρωση για το τι γίνεται με την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας από τον δήμο Κέρκυρας, τη ΔΕΥΑΚ και τον ΟΑΕΔ, ο οποίος είναι και χρηματοδότης του έργου. Απαντήσεις ουσιαστικές από τα κεντρικά του οργανισμού δεν υπήρξαν, όπως λέει η κ. Κοσκινά, η οποία εξηγεί πως βάση αυτής της συμφωνίας ο δήμος, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ, θα αναλάβει την προκήρυξη του αποχετευτικού, ενώ θα γίνει τροποποίηση της αρχικής μελέτης.
Το θέμα βέβαια θα πρέπει να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο, κάτι που εκκρεμεί. Από την άλλη, οι δικαιούχοι ζητούν επιτακτικά να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει γίνει με την τροποποίηση της μελέτης, αφού όπως λένε αναγκάζονται να «παίζουν κρυφτό» με τον δήμο, μη έχοντας καμία απολύτως ενημέρωση.
Σημειώνεται ότι εκκρεμότητα υπάρχει και με τη ΔΕΗ καθώς για την επαρκή ηλεκτροδότηση των κατοικιών απαιτείται νέα παροχή ρεύματος. Οι δικαιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να δοθούν άμεσες λύσεις.
Διαβάστε επίσης:

Τα "παράθυρα" για σύνταξη σε ηλικίες 50-61 ετών

Επτά αλλαγές σε συντάξεις και εφάπαξ

Ποιοι γλιτώνουν τα νέα όρια ηλικίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: