Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τι αλλάζει στη δήλωση μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων

Τι αλλάζει στη δήλωση μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων

Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 17:54
 
UPD:19:02
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
Δύο αποφάσεις που αφορούν στη δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης από τους εκμισθωτές αγροτικών εκτάσεων δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ.
Με την πρώτη απόφαση, παρατείνεται η προθεσμία εκπλήρωσης της συγκεκριμένης υποχρέωσης έως και τις 31 Μαρτίου ενώ με τη δεύτερη απόφαση επέρχονται τροποποιήσεις στη διαδικασία.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι αλλαγές που επέρχονται είναι οι ακόλουθες: 
  • «Η υποχρέωση αυτή είναι προαιρετική για τους εκμισθωτές αγροτικών εκτάσεων εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα δεν υπερβαίνει το ποσό των ογδόντα (80) ευρώ».
  • Σε όσες περιπτώσεις είναι αδύνατη η ηλεκτρονική υποβολή και η δήλωση υποβάλλεται, για λογαριασμό του εκμισθωτή, από κηδεμόνα σχολάζουσας κληρονομίας, εκκαθαριστή κληρονομίας διορισμένο από το δικαστήριο, εκτελεστή διαθήκης που διορίστηκε από το δικαστήριο ή από τη Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων, σύνδικο πτώχευσης σε περίπτωση πτώχευσης φυσικού προσώπου, προσωρινό διαχειριστή σε περίπτωση επιδικίας, μεσεγγυούχο σε περίπτωση μεσεγγύησης, επίτροπο ή κηδεμόνα ή δικαστικό συμπαραστάτη σε περίπτωση που ιδιοκτήτης ακινήτου είναι ανήλικο τέκνο ή άτομο σε δικαστική συμπαράσταση, θα υποβάλλεται χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του εκμισθωτή με το ειδικό έντυπο δήλωσης όπως το συνημμένο “ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: